Kultura

Гимназијски источници

1.16Kpregleda

Поштована господо,

Гимназија у Чачку, која постоји већ 185 лета, пре седам година покренула је школску едицију Гимназијски источници у оквиру које би се објављивале књиге у вези са њеном историјом. Прве три су штампане 2014, 2017. и 2019. године (Птицо, довешћу те до речи – из заоставштине једног професора, Кућа наше младости (чачанска Гимназија у сећањима својих професора и ђака и Час обнове (антологија одабраних књижевних текстова некадашњих професора и ученика Гимназије).

Четврта књига у низу требало би да буде Час обнове II (антологија одабраних књижевних текстова некадашњих професора и ученика Гимназије) осмишљена као двотомно издање (први том од 330 страна подразумева текстове професора, а други од око 1100 страна текстове ученика), у тиражу од 200 примерака (укупно 600 примерака обе књиге).

Први том је успешно публикован у децембру 2019. године. Сада нам предстоји „борба” за друго поглавље, тј. обимније издање другог тома овог подухвата, који ће због обимности и техничке немогућности да буде публикован у једној бити објављен у две књиге. У оквиру текстова који се у њој налазе биће заступљени и Ваши одабрани радови (или рад).

Замолили бисмо Вас да нам, уколико можете, будете саиздавачи ове књиге тако што бисте на рачун штампара, господина Слободана Обрадовића (ИК ЛИО, Риге од Фере 4, 32 300 Горњи Милановац; број рачуна: 105 – 0000403303382 – 80), уплатили онолико новца колико Вам могућности допуштају, а Ваше име биће уписано у дародавце који су помогли да поменута књига угледа светлост дана. Антологија ће бити постављена и у електронском формату на сајту школе, тако да ће они који не буду успели да је имају као штампани примерак, моћи (ако буду хтели) да је читају и у овом облику.

Унапред Вам захваљујемо на времену и могућем одзиву у вези са нашим захтевом.

С поштовањем

Слободан Р. Николић, професор књижевности

децембар 2021. године

Ostavite komentar