Pravoslavlje

„Dani patrijarha Pavla“ u Čačku sa ograncima u Kućancima, Gacku, Nikšiću i Prizrenu

Svečanost u manastiru Blagoveštenje kablarsko u Ovčar Banji na dan Vozdviženja Časnog Krsta – Krstovdan, 27. septembra 2023. godine

188pregleda

Tradicionalno, po osmi put u okviru manifestacije „Dani patrijarha Pavla“, na dan VozdviženjaČasnog Krsta- Krstovdan, udruženje „Pavle – život po Jevanđelju“ u saradnji sa Eparhijom žičkom organizuje svečanost posvećenu blaženopočivšem patrijarhu Pavlu. Svečanosti ćemo započeti molitvenim okupljanjem na Sv. Liturgiji.

Program nastavljamou porti manastira ispred „terase patrijarha Pavla“ na kojoj će biti postavljena izložba ručno rađenih krstova drvorezbarske kolonije„Krst patrijarha Pavla“ 2023. godine i nekih nagrađenih krstova iz prethodnih godina. Dodeliće se glavna nagrada i plaketa za najlepši krst i nagrade za sve učesnike kolonije sa zahvalnicama. Svečanost će ulepšati pojanje hora Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka.

Ovim sadržajem Manifestacije se podsećamo na vrednosti koje je za sobom ostavio ovaj Božiji sluga, dok je bio na zemlji, pre nego što ga je Gospod nagradio večnim životom. Treba da ga sledimo, da nam bude svetionik na putu do Hrista jer ćemo tako stići, nećemo zalutati, ako izdržimo.

Svečanost organizuje Udruženje „Pavle – život po Jevanđelju“ u saradnji sa Eparhijom žičkom i JU „Turistička organizacije Čačka“, a pod pokroviteljstvom  Grada Čačka. Ovogodišnja Manifestacija se održava u sklopu projekta Čačanska Rodna, Čačak – prestonica kulture Srbije 2023. godine.

Program:

8.00 – Sveta Liturgija

9.30 – Svečanost u čast patrijarh aPavla /izložba krstova, dodela nagrade za najlepši krst i nagrada učesnicima drvorezbarske kolonije „Krst patrijarha Pavla, besede, pojanje hora/.

Pozivamo poštovaoce lika i dela patrijarha Pavla da nam se pridruže u baštinjenju dela patrijarha Pavla.

Obezbeđen autobuski prevoz, odlazak i povratak, do Ovčar Banje. Polazak u 7.00-7.45 ispred Gimnazije, a povratak oko 10.30.

 

 

Ostavite komentar