Pravoslavlje

Dar za Hilandar – Pomognimo našu carsku Lavru

POMOĆ ZA OBNOVU HILANDARA

83views

Posle više od tri meseca naši hodočasnici ponovo mogu da posete manastir Hilandar ali i dalje u ograničenom broju.

S obzirom da manastir je duže vremena bio apsolutno bez hodočasnika, manastirska prodavnica nije radila a veliko imanje koje su nam ostavile generacije naših vladarskih loza treba obrađivati, predlažem nama, ljubiteljima svetogogorske kulture i našeg manastira Hilandara, akciju gde ćemo uplatom svako u svoje ime, na direktan žiro-račun manastira ili putem PayPal naloga pomoći koliko ko možemo u ovom trentku.

Od pre neki dan moguće su uplate i putem kartice preko PayPal računa – https://www.paypal.com/donate/…

Sve informacije o donacijama naćićete na zvaničnoj web stranici manastira Hilandara www.hilandar.org/donacije – gde ćete naći gore navedeni lik sa PayPal-a.

Takođe možete pomoći tako što ćete i podeliti ovu objavu na svojim stranicama ili ličnim profilima.

Uvereni da će Gospod, molitvenim posredovanjem Svetih ktitora hilandarske Lavre Simeona i Save, sve darodavce nagraditi svojim neprolaznim, izobilnim darovima, unapred zahvaljujemo.

PRIJATELJI Manastira Hilandar

Admin stranice D. Živković

POMOĆ ZA OBNOVU HILANDARA

Po blagoslovu Igumana i odluci Sveštenog sabora manastira Hilandara, prilozi se mogu uplaćivati na sledeći način:


Uplate putem PayPal-a:

 

 

UPLATE NA RAČUN SVETOG MANASTIRA HILANDARA:

IBAN: GR71 0171 4390 0064 3903 0020 115

IERA MONH XILIANDARIOY (Agion Oros, Greece) PIRAEUS BANK S.A BIC: PIRBGRAA (SWIFT CODE) AG. OROS BRANCH CODE: 1439 A.C.C. : 6439-030020-115


 

RAČUNI ZA PRILOGE IZ SRBIJE:

1. DINARSKI TEKUĆI RAČUN: 250 – 2615061 – 83

(Eurobank, Beograd)

2. DINARSKI TEKUĆI RAČUN: 160 – 55566 – 24

(Banca Intesa, Beograd)

PRIMALAC: ZADUŽBINA SVETOG MANASTIRA HILANDARA

SVRHA: PRILOG ZA OBNOVU MANASTIRA HILANDARA

Napomena: fizička lica uplaćuju opštom uplatnicom u bilo kojoj banci ili pošti. Drugi podaci osim broja računa, uplatioca, svrhe uplate i primaoca nisu potrebni. U slučaju da službenici traže poziv na broj navedite datum uplate bez razmaka i tački(npr. 10. mart 2004. navesti kao 10032004)

 

DEVIZNI RAČUN ZADUŽBINE HILANDARA ZA PRILOGE IZ INOSTRANSTVA:
(Eurobank, Vuka Karadžića 10, 11000 Beograd)
INSTRUKCIJE:

 

Ostale vidove pomoći slati isljučivo po dogovoru sa Upravom manastira Hilandara a preko Zadužbine Svetog manastira Hilandara, jer je veoma otežan transport i skladištenje robe kao i smeštaj posetilaca.

Sve informacije o načinima pomoći manastiru Hilandaru možete dobiti na sledeće telefone: ++381 11 7159130, kao i e-poštom: office@zaduzbina.org

Neka Vam Presveta Bogorodica uvek bude Brza Pomoćnica i treća ruka u svakoj nevolji i iskušenju, neka vas ktitori Hilandara i sve srpske zemlje Sveti Sava i Simeon blagoslove, a svuda i u svemu da vas Gospod prati.


 

OBAVEŠTENJE:

Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja i dobrotom JKP „Infostan“, uz račune za oktobar 2019. priložena je i uplatnica za pomoć Obnovi Hilandara. Prilozi su dobrovoljni i služe isključivo za Obnovu Hilandara. Na uplatnici je naveden broj računa: 205-51128-61 uz poziv na broj: 34-49501. Takođe, ostaju važeći i svi ostali brojevi računa koji su postavljeni na našoj stranici.

Ostavite komentar