Kultura

Milutin Milošević, poznati glumac poreklom iz Čačka, rođen je pre 40 godina, 28. decembra 1981. godine u Čačku

2.57Kpregleda
Milutin Milošević, poznati glumac poreklom iz Čačka, rođen je pre 40 godina, 28. decembra 1981. godine u Čačku. Posle završene osnovne škole i čačanske Gimnazije upisao je Fakultet dramskih umetnosti gde je diplomirao u klasi profesorke Gordane Marić. Glumio je u više filmskih ostvarenja od kojih su najpoznatija “Sveti Georgije ubiva aždaju”, “Kordon”, “Beogradski fantom”, “The Novembar man” i “Četiri ruže”, kao i u serijama “Košarkaši”, “Poslednja audijencija”, “Larin izbor”, “Žene sa Dedinja” i “Vojna akademija”, “Žigosani u reketu” “Mama i tata se igraju rata” i mnogim drugim. Tu je i pregršt zapaženih pozorišnih uloga.

Milutin iza sebe ima i dosta glumačkih nagrada. Između ostalog, dobitnik je Povelje za najbolju mušku rolu na  44. Filmskim susretima u Nišu. Aktivan je i u pozorištu gde je glumio u predstavama “Velika bela zavera”, “Zmijsko leglo”, “Plastelin”, “Grobnica za Borisa Davidoviča”, “Zli dusi”, “Kuća broj 8” i mnogim drugim. Otac je dvojice sinova, Sdergeja i Borisa.

Udruženje Čačana u Beogradu ponosno je na rad i dostignuća našeg zemljaka glumca Milutina Miloševića. Nadamo se da njegova najveća ostvarenja, kako filmska tako i pozorišna, tek dolaze.

Vikipedija – O Milutinu Miloševiću
IMDB – Milutin Milošević
Morava info – Poseta Milutina Miloševića čačanskoj Gimnaziji
Intervju Milutina Miloševića

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar