Pravoslavlje

Slavu Udruženja Čačana u Beogradu

35pregleda
Na Sretenje GospodnjeSlavu Udruženja Čačana u Beogradu, 15. februara 2021. godine predstavnici Udruženja su se okupili da bi zajedno presekli svlavski kolač u Crkvi Svetog Marka u Beogradu. Ovo je višedecenijska tradicija koju Udruženje sa ljubavlju neguje. Čak i u vreme globalne Kovid pandemije, uz sve neophodne epidemiološke mere, ipak smo se okupili i dostojno obeležili ovu svetkovinu.

Ovogodišnji domaćin naše Slave bio je član našeg Udruženja gospodin Nenad Stanišić, naš Čačanin koji živi i radi u Beogradu, sin pokojne Dragice Stanišić, dugogodišnjeg sekretara našeg Udruženja. Ceremoniju sečenja slavskog kolača obavio je starešina Crkve Svetog Marka. Domaćica slave, supruga gospodina Stanišića, potrudila se da se posle ceremonije svi prisutni, u skladu sa običajima i tradicijom, posluže slavskim žitom i kolačem, pićem, hranom i drugim đakonijama koje je pripremila. Gospodin Stanišić je Slavu predao članu našeg Udruženja profesoru doktoru Miladinu Ševarliću koji će biti domaćin Slave sledeće godine. Profesor Ševarlić je agroekonomista, redovni profesor za užu naučnu oblast Ekonomika poljoprivrede i bivši narodni poslanik u prošlom sazivu Narode skupštine Srbije.

Video snimak ceremonije sećenja slavskog kolača 2021.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwLsdBkjJXlvvlrchmXqjGrfkTq?projector=1

Nadamo se da će za našu sledeću Slavu Udruženja, na Sretenje Gospodnje 2022. godine, epidemiološka situacija biti dosta povoljnija pa će veći broj naših članova moći da joj prisustvuje.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar