DruštvoPravoslavlje

Udruženje Čačana u Beogradu

930pregleda
Na svoju Slavu, Sretenje Gospodnje, 15. februara 2020. godine, Udruženje Čačana u Beogradu seklo je svlavski kolač u Crkvi Svetog Marka u Beogradu. Ovo je višedecenijska tradicija koju Udruženje sa ljubavlju neguje.

Ovogodišnji domaćin naše Slave bio je član Udruženja gospodin Dragan Tomašević, naš Čačanin zaposlen u Halk banci u Beogradu. Ceremoniju sečenja slavskog kolača obavio je starešina Crkve Svetog Marka. Domaćica Slave, Dragana Tomašević, supruga gospodina Tomaševića, potrudila se da se svi prisutni posle ceremonije posluže žitom, slavskim kolačem, pićem, hranom i drugim đakonijama koje je pripremila. Gospodin Tomašević je Slavu predao članu Udruženja Nenadu Stanišiću koji će biti domaćin sledeće godine. Posebna nam je čast što će gospodin Stanišić biti novi domaćin pošto je on sin naše pokojne članice Udruženja, gospođe Dragice Stanišić, nekadašnje dugogodišnje sekretarice našeg Udruženja.

Pažnju prisutnih je privukao i Profesor doktor Miladin Ševarlić, narodni poslanik Skupštine Srbije i član našeg Udruženja, koji se pojavio obučen u srpsku narodnu nošnju.

Snimak ceremonije sečenja slavskog kolača možete pogledati na sninku na Jutjub kanalu Udruženja Čačana u Beogradu (link ispod), a slike u produžetku ispod teksta ovog mejla.

Slava Udruženja Čačana u Beogradu 2020 – Sečenje slavskog kolača (Snimak)

Slučaj je hteo da je deo članova Udruženja po izlasku iz crkve susreo i upoznao mladog Rusa Vitalija koji je na višenedeljnom proputavanju kroz Srbiju, odakle će dalje otići na hodočašće na Svetu Goru. Ostali su sa njime u dužem prijateljskom razgovoru, čak je došlo i do razmene poklona i fotografija koje možete videti. Drago nam je što smo na Sretenje GOspodnje, našu Slavu koja simbolizuje susretanje, imali priliku da upoznamo ovog mladog čoveka, pripadnika bratskog slovenskog naroda.

Udruženje Čačana u Beogradu poziva sve članove Udruženja i prijatelje Čačka i Čačana da nam se ubuduće pridruže ceremoniji tokom naših budućih Slava Udruženja.

Termin za preuzimanje rezervisanih karata za svečanu godišnju proslavu Udruženja Čačana u Beogradu je sreda 26. februar 2020. godine od 18 časova do 20 časova u Domu Vojske Srbije, ulica Francuska broj 2  u Beogradu. Pre pre preuzimanja karte obavezno treba rezervisati (SMS porukom na broj 0637444801, navesti ime, prezime, teleon i broj karata). Svi oni koji su rezervisali a nisu preuzeli karte u prvom terminu za preuzimanje (19. februar) i nisu u mogućnosti da ih preuzmu u ovom terminu (26. februar) neka se što pre jave na telefon 0637444801 radi dogovora.

Proslava će se održati u subotu 29. februara 2020. godine od 20 časova u Restoranu „Ser Gilles“, Crnotravska 4b na Banjici (www.sergilles.rs, kod Sportskog centra Banjica). Obezbeđen je raznovrstan i bogat meni na bazi švedskog stola, kao i širok izbor bezalkoholnih i alkoholnih pića. Za muzički štimung smo pripremili posebno iznenađenje tako da će goste ove godine zabavljati renomirani Veliki orkestar maestra Perice Vasića koji će publici predstaviti svoje umeće u svim žanrovima muzike. Detaljnije informacije o aranžmanu, ponuđenom meniju i karti pića možete naći uz ovaj mejl, posle slika restorana. Obezbeđen je i posni meni. Priložena je i mapa sa pozicijom restorana koji se nalazi u neposednoj blizini Sportskog centra Banjica, a prekoputa VMA.

Cena kompletnog aranžmana koji obuhvata neograničenu konzumaciju hrane i pića tokom cele proslave i muziku uživo iznosi 2200 dinara po osobi.

REZERVACIJA KARATA SMS porukom ili mejlom:
SMS porukom na telefon 063/7444-801 (navesti ime, prezime, telefon i  broj karata koji se rezerviše)
Mejlom na  udruzenjecacana@gmail.com (navesti ime, prezime, telefon i broj karata koji se rezerviše)

PREUZIMANJE KARATA: Sreda 26. februar 2020. godine, od 18 do 20 časova, Mala sala Doma Vojske Srbije, Ulica Francuska broj 2 u Beogradu. 


      U terminima za preuzimanje rezervisanih karata biće moguće i plaćanje godišnje članarine Udruženja Čačana u Beogradu koja iznosi 500 dinara
 za datu godinu. Plaćanje članarine nije obavezno i plaćaju je samo oni članovi Udruženja koji time žele da pomognu i unaprede rad Udruženja. Novac od članarina se koristi isključivo za operativne troškove rada Udruženja (hosting veb sajta, godišnje finansijske izveštaje, organizaciju kulturno-umetničkh manifestacija “Dani Čačka u Beogradu”“Disovo proleće u Beogradu”organizaciju promocija knjiga vezanih za Čačak i Čačane…), dok sve poslove u Udruženju obavljaju sami članovi volonterski. 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na mejl udruzenjecacana@gmail.com, SMS porukom na telefon 063/7444-801 ili porukom na Fejsbuk nalogu “Udruženje Čačana u Beogradu”.

S poštovanjem,

UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar