Društvo

Uroš Tripković

Srećan divan dan!

97views

Na današnji dan pre 34 godine, 11. septembra 1986. godine, u Čačku je rođen Uroš Tripković, bivši srpski košarkaš. Košarku je počeo da trenira u Košarkaškom klubu “Borac” iz Čačka u kome je prošao pionirske i kadetsku selekciju. Igrao je na poziciji beka. Dok je nastupao za mlađe selekcije Borca, osvojio je titulu pionirskog prvaka države. Tom prlikom je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalnog turnira. U Partizan je stigao u leto 2002. godine. Igrao je za kadetski i mladi tim Partizana i uporedo bio član prvog tima. Sa Partizanom je u periodu od 2002. do 2009. godine osvojio sedam titula državnog šampiona, dva kupa Radivoja Koraća i tri Jadranske lige.

U leto 2009. godine posle sedam godina provedenih u Partizanu Tripković odlazi u Huventud iz Badalone. Posle jedne sezone u Huventudu, Tripković potpisuje za Unikahu iz Malage. Početkom 2012. godine raskinuo je saradnju sa Unikahom da bi u septembru 2012. godine, posle više od pola godine neigranja započeo pregovore sa Virtusom iz Bolonje, ali bez uspeha. Nekoliko dana kasnije potpisao je opcioni ugovor sa španskim Valjadolidom u kome se zadržao samo nekoliko meseci. Krajem 2012. godine potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa turskim Fenerbahčeom. Ipak na kraju sezone 2012/13. napustio je tim. U oktobru 2013. godine potpisao je jednogodišnji ugovor sa italijanskim prvoligašem Vanoli Kremonom. Nažalost već u januaru 2014. godine Tripković se povredio pa je klub raskinuo ugovor sa njim. Nedugo zatim, u oktobru 2014. godine Tripković je objavio da zbog problema sa povredama završava igračku karijeru.

Sa mladom reprezentacijom Srbije i Crne Gore Uroš Tripković je na Evropskom prvenstvu u Čehovu 2005. godine osvojio bronzanu medalju, a povreda ga je sprečila da se izbori za mesto u seniorskom državnom timu za Evropsko prvenstvo 2005. godine u Srbiji i Crnoj Gori. Za seniorsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore igrao je na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine. Na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju.

Pozdravljamo našeg mladog sugrađanina Uroša Tripkovića, čestitamo mu rođendan, uz zelju da ga i na drugim poljima njegovog života vodi volja za uspehom i životnim pobedama. Znamo da je trenutno posvećen svojim zasadima borovnice i nadamo se da će uspeti u svim svojim poslovnim poduhvatima.

S poštovanjem,
Udruženje Čačana u Beogradu