Humanitarni radSport

1097. Humanitarni tiket u podne: Ivana Vukajlović tipuje za dečje odeljenje gradske bolnice u Čačku

Nekadašnja atletičarka očekuje pobede Rusije i Grčke!

1.07Kpregleda

Na početku današnjeg dobrotvornog tiketa da vas podsetimo da je kompanija MOZZART samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na preko 80 adresa donirala ravno12.328.290, 00 dinara.

Do sledeće nedelje pomenutu cifru pokušaće da uvećaju naši novi plemeniti kladioci: Srećko Jarić, Aleksandar Vukosavljević – Mlata, Voja Aralica, Radovan Krivokapić, Lena Bogdanović i danas Ivana Vukajlović.

Rođena je 25.12.1984.godine u Čačku. Osnovnu i srednju školu završila je u Čačku, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu  u Beogradu. Profesionalno se bavila atletikom dugi niz godina u čačanskoj Slobodi pod budnim okom trenera Slobodana Nidžovića.

Vukajlovićeva je bila višegodišnji juniorski i seniorski reprezentativac SR Jugoslavije i SCG na 800m i 1500m, državna prvakinja na stazi i krosu. Učesnik je OI mladih u Moskvi 1998. godine , osvajač Balkanskih i Evropskih medalja, proglašavana za sportistu grada Čačka osam puta i jedina čačanka koja je 1999.godine za vreme bombardovanja odbila Američku stipendiju i ostala da trenira, završava školu i živi u svojoj državi i svom rodnom Čačku.

Pored sportskih rezultata, Ivana navodi da se njen najveći uspeh desio 2008.godine kada se ostvarila kao majka i rodila kćerku Taru koja sada ima jedanast godina.

 Ivana je zaposlena i radi kao stručni saradnik za fizičko vaspitanje u Predškolskoj ustanovi “Radost” u Čačku, zamenik je predsednika Komisije za sport, član UO Čačanskog sportskog saveza i organizator i inicijator mnogih sportskih manifestacija u Čačku.

“Zahvaljujem se kompaniji Mozzart na prilici da potencijalni dobitak usmerim dečjem odeljenju čačanske bolnice”, kazala je Ivana i prešla na plemenito tipovanje.

Prva utakmica je iz kvalifikacija za EP, a sastaju se AZERBEJDŽAN – SLOVAČKA. U grupi “E” domaći su bez pobede i bodova. Gosti imaju jedan trijumf i to nad Mađarskom od 2:0. Usledio je poraz od Velsa i pobeda u prijateljskom duelu nad Jordanom. Mađari su u poslednjoj utakmici Azerjbedžana slavili sa 3:1.Međusobni skor je na strani Slovačke, 0:0:4.

“Dvojka na Slovačku”.

Na kratko prelazimo na utakmice sa Svetskog prvenstva, EKVADOR M20 – J. KOREJA M20. Selekcije su se do sad tri puta sastajale, 1:0:2. Polufinalni duel u koji Ekvador ulazi nakon tri pobede. Južna Koreja ima niz od četiri trijumfa. Bolji iz ovog duel aide na pobednika drugog polufinala Ukrajina M20 – Italija M20.

“Biće neizvesno pa idem na broj golova, od nula do dva”.

 Vraćamo se na duele iz kvalifikacija za EURO, ISLAND – TURSKA. Gosti imaju maksimalne tri pobede u grupi, a domaći tri boda manje. U poslednje vreme Islanđani beleže remije, pobede i samo jedan poraz od Francuske. Turci su u uzletu pet pobeda, uz jedan primljen gol. Ceh je platila i Francuska. Istorija kaže, 3:1:2, uz najubedljiviji trijumf Turske od 5:0.

“Tri plus”.

RUSIJA – KIPAR kao naredni meč na Ivaninom plemenitom listiću. Rusi imaju jednu pobedu nad rivalom od 1:0, a trenutno su najefikasniji u grupi. Na poslednje dve utakmice dali su 13 golova. Belgija i Škotska su bile uspešnije od ostrvljana.

“Nema velike dileme, jedinica”.

 Današnji humanitarni tiket zaključuju GRČKA i JERMENIJA. Domaći imaju sva tri znaka i bod više od rivala. Nakon dva poraza Jermeni su dobili Lihtenštajn. Grci nisu imali sreće na svoje dve poslednje utakmice, dva poraza od Turske i Italije. Međusobni skor je na strani Grčke, 3:1:0.

“Jedinica na Grčku”, zaključila je Ivana Vukajlović koju smo upoznali sa kompanijskim društveno odgovornim aktivnostima.

U javnosti veliki odjek izaziva MOZZART – ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 74 košarkaška igrališta. Jedan od poslednjih renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Poslednji teren obnovljen je na Banjici, Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Kompanija MOZZART je samo u okviru plemenite akcije “Humanitarni tiket u podne” na veliki broj adresa donirala ravno12.328.290, 00dinara.

Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.

Selektor Srbije i trener Virtusa, koji je osvojio FIBA Ligu šampiona,  Aleksandar Đorđević, bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić i Ljubiša Stojanović. Dakle, 37 članova kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Ivane Vukajlović dobitak će biti doniran i za Zavod za žensku decu i omladinu, Višegrad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar