Humanitarni radSport

1210. Humanitarni tiket u podne: Vladimir Vlada Stanković tipuje za Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Beograd “Dr Vukan Čupić”

Poznati publicista za današnje evroligaške utakmice prelaže četiri keca!

934pregleda

Naš današnji plemeniti kladilac Vladimir Vlada Stanković prisutan je u novinarstvu više od pola veka. Počeo je u studentskim danima, u martu 1969. godine, kao beogradski dopisnik zagrebačkog „Vjesnika“. Za sve što je usledilo nakon toga iskreno se moramo nakloniti i izraziti divljenje.

Nakon što zajedno pogledamo kako je Vlada istipovao dobrotvoni listić obavezno pažljivo pročitajte profesionalnu biografiju našeg gosta.

Naravno, na tiketu Vladimira Stankovića našli su se dueli Evrolige. Prva, po tajmingu je utakmica koju igraju ŽALGIRIS i BASKONIJA. Skoro 20 puta su igrala ova dva rivala, a skor je na strani Španaca, 7:11. Litvanci na poslednjih deset mečeva imaju devet trijumfa i jedan poraz, od Efesa i to posle produžetka. Klub iz Vitorije na poslednjih pet utakmica ostvario je tri pobede i dva poraza, od Reala i Barse posle produžetka. U međusobnim okršajima Baskijci su u poslednja četiri navrata savladali Litvance.

Prednost dajem litvanskom talentu nad legijom stranaca, jedinica”.

 EFES će u Turskoj probati da uzme skalp BARSELONI. Katalonci imaju malo bolji skor, 8:9, ali je Efesu pripao poslednji okršaj. Turci imaju pet pobeda u nizu, najvrednija je protiv Fenerbahčea. Barsa je ostvarila četiri trijumfa i doživela poraz od Reala.

“Repriza prošlosezonskog četvrtfinala plejofa, Barsa se ozbiljno pojačala, ali i Efes je odličan, smatram da je ovde još jedna jedinica”.

U Berlinu ALBA dočekuje ZENIT. Međusobna statistika nam nije od koristi. Alba ima četiri pobede i poraz od Efesa na poslednjih pet utakmica. Real nije bio baš ubedljiv protiv Zenita, ali je slavio sa tri poena razlike. Nakon toga Rusi su dobili Zelenu Goru.

 “U duelu evroligaških novajlija malu prednost dajem domaćem sastavu, kec”.

U Francuskoj ASVEL igra sa OLIMPIJAKOSOM. Lion je poražen jedino od Albe u poslednjih pet utakmica dok je u domaćem šampionatu startovao sa tri pobede. Grci su izgubili  od Crvene zvezde, ali i od CSKA. Međusobni skor je 2:3 i klub iz Pireja je dobio poslednja dva okršaja.

“Po inerciji, trebalo bi da je favorit grčki tim, ali s obzirom na njegovu situaciju u grčkoj ligi gde će sa drugim timom igrati A2 ligu prednost dajem Asvelu”.

Dobrotvorni listić Vlada Stanković zaključuje u svojoj Španiji, VALENSIJA – CSKA. Domaći su pobedili u poslednjem okršaju, a skor je 2:2. Aktuelni prvak Evrolige ima učinak za respekt, samo jedan poraz na 20 utakmica. Armejci su pobedili poslednji meč u VTB takmičenju. Barsa i Bilbao bili su uspešniji od Valensije koja je između dva poraza slavila nad Andorom.

“CSKA je favorit, ali ako neko traži iznenađenje neka tipuje na Valensiju, ja igram dvojku”, konstatovao je Stanković iz čije bogate i plodonosne karijere izdvajamo.

Mada se od prvog dana prevashodno bavio sportskim novinarstvom, po potrebi redakcije, povremeno je pokrivao i druge sektore, od politike i kulture do spoljnopolitičkih tema. Posle decenije rada u „Vjesniku“, od avgusta 1979. radi u „Borbi“ na mestu urednika sportske rubrike sve do leta 1987. godine.

U okviru „Borbine“ kuće, tokom 1988. godine bio je glavni urednik sportskog nedeljnika „Tim“, a u jesen 1989. pokrenuo je „Koš“, prvu jugoslovensku košarkašku reviju, koja je za rekordno kratko vreme dostigla tiraž od 70.000 primeraka. Sa mesta glavnog urednika ove revije, početkom 1992. otišao je u Španiju za dopisnika „Borbe“, i ne pomišljajući da će tamo ostati 27 godina. Posle „Borbe“ bio je dopisnik „Naše borbe“ pa „Vremena“, „Večernjih novosti“ i „Sporta“, NIN-a „Blica“ i ponovo „Večerenjih novosti“.

Sredinom osamdesetih godina prošlog veka počeo je saradnju sa „El Mundo Deportivom“, sportskim dnevnikom iz Barselone čiji je dopisnik bio iz Jugoslavije. Po dolasku u Barselonu olimpijske 1992. saradnja je nastavljena u redakciji ovog uglednog lista osnovanog 1906. Istovremeno, radio je kao urednik španskog izdanja mesečnika „FIBA Basketball“ čije je sedište bilo u Londonu.

Kao ugledni evropski košarkaški novinar, u leto 2000. dobio je poziv da bude direktor za medije novoosnovane košarkaške Evrolige. Na tom poslu ostao je šest godina, do leta 2006, kada odlazi u Moskvu na mesto direktora za međunarodne odnose u košarkaškom klubu Dinamo. Po povratku, u leto 2007. godine, u Španiji radi kao slobodni novinar. Stalni je kolumnista sajta Evrolige na kome je od 2011. do 2015. objavio 100 portreta o bivšim košarkaškim asovima, a tokom sezone 2015/16. i portrete 30 najvećih trenera. U junu 2015. godine, zajedno sa kolegom Acom Ostojićem, pokrenuo je košarkaški portal „Koš magazin“, onlajn verziju, nekada veoma popularnog štampanog magazina „Koš“. I dalje piše za „El Mundo Deportivo“ i „La Vanguardiju“, stalni je saradnik košarkaškog mesečnika „Higantes del basket“. Objavljivao je tekstove i u drugim španskim medijima, poput „El Paisa“, „Asa“… Osim španskog, govori engleski i italijanski, služi se francuskim i ruskim.

Autor je knjige „Montevideo, Bog te video, posvećene učešću srpskih fudbalera na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu 1930. u Urugvaju, po kojoj su snimljeni veoma gledan igrani film i TV serija. Objavio je još 9 knjiga: „50 veličanstvenih“ (zajedno sa Aleksandrom Ostojićem), biografije najboljih igrača u istoriji NBA.

Tokom 2018. u sklopu F4 u Beogradu, objavio je , na engleskom, knjigu o 101 velikanu evropske košarke, a pred fudbalski Mundijal u Rusiji, zajedno sa kolegom Jovanom Sekulićem, istoriju svetskih prvenstava pod naslovom „Od Montevidea do Moskve“. Tokom „Final Four“ turnira Evrolige u Vitoriji, maja 2019, predstavljena je knjiga, na engleskom,  o košarkaškim trenerima pod naslovom „31 Mistermind of Basketball“. U karijeri dugoj pet decenija, izveštavao je sa osam olimpijada, sedam svetskih prvenstava u fudbalu, četiri evropska prvenstva u fudbalu, 17 evropskih šampionata i pet svetskih prvenstva u košarci, 28 košarkaška „Fajnal for“ turnira, kao i sa brojnih svetskih i evropskih šampionata u mnogim drugim sportovima.

Između ostalih priznanja, dobitnik je Majske nagrade Sportskog saveza Srbije (2011), specijalnog priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije za podvig godine (2010) i Nagrade za životno delo istog udruženja (2013) i Nagrade za životno delo zlatiborskog festivala sportskog filma (2018).

Današnjeg dobrotvornog kladioca dodatno smo upoznali sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem.

Dakle, veliki odjek u javnosti, naročito košarkaškoj, izaziva kompanijska akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 79 košarkaških igrališta. Otvorio se još jedan teren, u Vrnjačkoj Banji, a poneće ime Igora Rakočevića. Jedan od renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Obnovljen je teren i na Banjici u Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović. U kruševačkom “Pejtonu” otvoreno je multifunkcionalno igrališe za košarku, fudbal, rukomet…MOZZART je otvorio još jedno renovirano i ulepšano igralište, ukupno 76. po redu. Novi Bečej je bogatiji za jedan vrhunski teren posvećen sjajnom košarkašu Zoranu Ercegu. U Čuburskom parku, svečano je otvoren novi teren posvećen “Zlatnim momcima” – osvajačima medalja na Svetskim prvenstvima. U beogradskom naselju “Medaković 2” renoviran je i svečano otvoren teren u čast trenera Monaka, proslavljenog srpskog  reprezentativca, Saše Obradovića. Teren u Vrnjačkoj Banji 80. po redu poneo je ime Igora Rakočevića.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Postali smo članovi sponzorskog pula FSS. Mozzart će biti uz srpske fudbalere do kraja 2022. godine i pomagaće let Orlova ka kontinentalnom prvenstvu, ali i plasmanu na Mundijal. Naša kompanija je ekskluzivni betinng partner FSS – a, ali i KSS – a i član je sponzorskog pula FK Crvena zvezda i KK Partizan.

Kompanija MOZZART je za vreme Mundobasketa u Kini, kao ekskluzivni beting partner KSS – a, pripremila sjajnu humanitarnu akciju. Svaki poen naših Orlova kompanija je nagradila sa po 1000,00 , a svaku trojku sa po 10.000,00 dinara. Ukupni saldo kompanija MOZZART donirala je u humanitarne svrhe. Orlovi su bili precizni za 1.574.000, 00 dinara, ali će, odlukom našeg menadžmenta, MOZZART donirati 2.000.000, 00 dinara.

Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, sa poslednjim dobitnim tiketom, popela se na fantastičnih 13.438.990, 00 dinara.

Da se podsetimo nekih od poslednjih dobitnika: košarkaš Ivan Paunić sa fenomenalnih 198.800, 00 dinara koji idu ka Košu za sreću. Još jedan zagarantovani iznos od 20.000, 00 dinara ostvario je fudbaler Vukašin Jovanović kao 179. dobitnik u našem plemenitom listiću, a predposlednji 180. dobitnik je istoričar  Dejan Ristić sa 166.700, 00 dinara. Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od  20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”.  Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Trener Virtusa Aleksandar Sale Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Jedna od poslednjih dobitnica u Humanitarnom tiketu u podne je glumica Milena Pavlović Čučilović sa sjajnih 208. 900, 00 dinara. Nedavno  je, odlukom našeg menadžmenta,  legendarni Dragan Džajić imao zagarantovani dobitak od 20.000, 00 dinara koje doniramo na Ub. MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne ima i 183. plemenitog dobitnika. Reč je o košarkašu Olimpije Milana Vladimiru Micovu koji je ispisao dobrotvorni listić za sjajnih 64.500, 00 dinara. Dobitak je namenio za novosadski centar “Živeti uspravno”. Ćavi Paskval i Zoran Savić imali su zagarantovane dobitke od po 10.000, 00 dinara.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić i Milena Pavlović Čučilović.. Dakle, imamo 42 člana kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Vladimira Stankovića  dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja i dece sa posebnim potrebama “Izvor “,Srbac. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

IZVOR : MOZZART SPORT

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar