Humanitarni radMozzart

Aleksandra Vukajlović: Pobedile smo na pripremnom turniru u Češkoj što raduje pred start mađarske lige

Rukometna reprezentativka Srbije izabrana je za najbolju igračicu na turniru!

96pregleda

Srpska rukometna reprezentativka Aleksandra Vukajlović svojevremeno je zadobila povredu prednjih ukrštenih ligamenata. Operaciju je izveo najpoznatiji mađarski lekar, u ovoj oblasti, Erdelj Gabor na Kasteli park klinici u Tatabanji. Srećna okolnost bila je da meniskus nije bio oštećen pa se očekivao nešto brži oporavak.

“Sve je išlo svojim tokom. Vraćala sam se psihofizički baš kako je trebalo. Oparavak sam odradiala u Debrecinu, pa u Erdu, predgrađu Budimpešte. Sadašnji klub je godinama visoko kotiran, najčešće na trećoj poziciji, a kapiten je bila naša čuvena reprezentativka Katarina Krpež Šlezak. Sada su meni poverili kapitensku traku”, ističe Vukajlovićeva.

Ne dešava se često da inostrana igračica dobije puno poverenje mađarskog kluba.

“Uprava, trener i saigračice su mi ukazali poverenje i čast da predvodim podmlađeni sastav Erda. Trudiću se da poverenje opravdam i povedem tim ka vrhu tabele. Dobar pokazatelj je turnir u Češkoj, gde su učestvovale četiri ekipe, a mi smo zauzele prvo mesto. Raduje podatak da sam izabrana za najbolju rukometašicu turnira i da se pehar našao u mojim rukama. Sve je to dobar znak pred start prvenstva”.

Sportisti nakon povrede imaju veći pritisak i strah od povratka na teren.

“Bilo je male zebnje, ali sve se dobro završilo pa sam dodatno opuštena. Izdržala sam bez problema sve napore i duele”.

Ništa ne prepuštate slučaju jer ste dodatne testove odradili u Beogradu na VMA.

“Sa lekarom naše reprezentacije, koji ništa ne prepušta sučaju, odradila sam sve što je trebalo da se odradi. Sve je u najboljem redu i potpuno spremna dočekujem početak takmičenja u Mađarskoj. Start je planiran za 12. septembar. Pred nama je sezona u kojoj sa mladim sastavom pre svega moramo da izborimo opstanak. Imamo rukometašice koje se vraćaju nakon povreda, ako se uspešno vrate, tu mislim i na sebe, možemo se nadati boljem plasmanu. Na meni je da radim, borim se i doprinesem što boljem plasmanu tima”, zaključuje Aleksandra Vukajlović.

MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar