Sport

BICIKLISTI BORCA POBENICI KUPA SRBIJE U GENERALNOM PLASMANU U SENIORSKOJ I U KONKURENCIJI POLETARACA

32views

Senior Marko Danilović i poletarac Stefan Vučićević, kao i seniorska i ekipa poletaraca pobednici su ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu, dok su kadet Dejan Cogoljević i kadetska ekipa osvojili druga mesta.

Ovogodičnji ciklus takmičenja za biciklistički Kup Srbije imao je nešto kraći program. Umesto planiranih deset trka održano je šest, zbog poznate situacije oko pandemije korona virusa. Zadnje dve trke održane su 10. i 11. oktobra 2020. godine u Subotici i Somboru.

U Subotici trka je vožena na kružnoj stazi u selu Tavankut, gde je dužina jednog kruga bila 1.800m, a vozilo se na bodove. Dakle, klasična kriterijumska trka. Seniori su vozili 21 krug i svaki treći bio je bodovni. Marko Danilović do ove trke vodeći u generalnom plasmanu u početku trke nije uspevao da uzme ni jedan bod, ali pet krugova pre kraja uspeva njegov napad i odvaja se sa jednim takmičarem iz beogradskog Partizana. Zadnja dva bodovanja pobeđuje što je bilo dovoljno i za konačni trijumf. Zahvaljujući dobroj vožnji Stefana Stefanovića, koji je osvojio četvrto mesto, i Alekse Radmilca, koji je bio deseti, ekipno Borac je osvojio prvo mesto. Ovim pobedama Danilovića i ekipe obezbeđeni su i trijumfi u konačnom generalnom plasmanu pre zadnje trke.

U konkurenciji kadeta Dejan Cogoljević vodio je veliku borbu sa Lukom Bojovićem iz Kraljeva za pobedu, ali ovaj put bolji je bio komšija iz Kraljeva, dok se Cogoljević morao zadovoljiti drugim mestom. Boško Veličić osvojio je četvrto mesto, a Matija Peković dvanaesto. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto.

Poletarac Stefan Vučićević osvojio je drugo mesto, a sa klupskim drugovima Aleksom Blagojevićem i Bogdanom Božovićem, ekipno je osvojio prvo mesto.

Sutradan vožena je takodje kružna trka u Somboru, ali ovaj put krug je bio nešto duži, 2,8km i vozilo se klasična drumska trka sa konačnim ciljem. Seniori su vozili 30 krugova. Vodila se velika borba izmedju biciklista iz Kraljeva i beogradskog Partizana za što bolji plasman, jer je ova zadnja trka pravila konačan redosled u Kupu, kako pojedinačno, tako i ekipno. Kako su biciklisti Borca već obezbedili pobedu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji pre ove trke, vozili su opušteno, bez rezultatskog imperativa. Trku je pobedio Marko Stanković iz OBK Beograda, a Stefan Stefanović  je osvojio deveto, a Marko Danilović dvanaesto mesto.

Kadeti su vozili 15 krugova i sprint je odlučivao o pobedniku. Ovaj put, uz veliku pomoć svog klupskog druga Boška Veličića, Dejan Cogoljević je uspeo da ostvari pobedu ispred Luke Bojovića iz Kraljeva. Boško Veličić je osvojio peto mesto, a ekipno je Borac opet bio prvi. U konačnom generalnom plasmanu za Kup Srbije Dejan Cogoljević je osvojio drugo mesto iza Luke Bojovića, a ekipa Borca je osvojila drugo mesto iza S TEAM-a iz Sombora.

Poletarci su vozili tri kruga i u sprintu najbolji je bio Stefa Vučićević, koji je sa ovom pobedom ubeljivo slavio u genaralnom plasmanu, kao i ekipa Borca.

Sa ove dve trke završena je ovogodišnja biciklistička sezona na drumu, još jednom veoma uspešno za BORAC.

BK BORAC