Mara i Marec

BORAC 1926 dočekuje Slogu i nada se dopisivanju bodova

Meč počinje u 15.30 sati!

219pregleda

Danas se igraju utakmice 21. kola Srpske lige, grupa Zapad. Od 15.30 časova sastaju se Borac 1926 i Sloga Požega. Lider iz Čačka dočekuje trećeplasirani tim lige, sa osam bodova više od drugoplasiranog FAP – a.

Već u jutarnjim satima ( o tome ćemo kasnije), u lokalima kraj Morave, okupili su se verni navijači Zebri jer znaju da je utakmica od velikog značaja, a Sloga opasan rival. Takođe, teren se spremao za derbi, a sunce je peklo pa je neko mogao da razmisli i da početak meča pomeri makar za 16.30.

Nas je interesovalo mišljenje trenera Borca 1926 Darka Rakočevića koji je deo igračke karijere proveo na Tajlandu, a sa Tajlanda je i fotografija ispod:

Šta očekujete od današnjeg duela?

„Opravdali smo početna očekivanja, ali se nadam da će u nastavku prvenstva Borac igrati još bolje. Imamo bodovnu zalihu, ali smo svesni da je još dosta bodova u igri, 30. Pred nama su dve teške utalmice, današnja, i za vikend sa Mladim Radnikom. Posle igramo derbi sa FAP – om. Ne volim što nas već gledaju kao klub koji će ići u viši rang. Ne volim da se opuštam, a ne volim da opuštam ekipu. Kada budemo teoretski obezbedili plasman u Prvu ligu Srbije možemo reći da smo uspeli“, podvlači Rakočević.

Delujete koherentno kao tim?

„Da, i ne bih nikog izdvajao jer smo spoj mladosti i iskustva. Milinković i Kovačević su prekaljeni igrači, mladi su ozbiljni, uz njih hvataju neke stvari, za ozbiljniji fudbal od srpskoligaškog“.

Tri boda su već dopisana?

„Sa Slogom uvek igramo teške utakmice, ali bitno je kako uđemo u meč. Ako to bude u skladu sa dogovorom bodovi su naši“.

Jedan od najvernijih navijača Zebri, stidljiv po prirodi, što se vidi na slici, očekuje trijumf  Borca 1926 sa 3:1. Inače, veliki je protivnik klađenja, ali jedva čeka da mesto za kafanskim stolom zameni svojim mestom na tribinama.

Drugi navijač, penzioner, od nedavno, moraće u svoj zasad lešnika, ali će biti uz svoj klub na derbiju protiv FAP – a.

Danas, Polet Ljubić igra sa Takovom, a Omladinac dočekuje Slogu 33. I ove dve utakmice startuju u 15.30.

Kablarnet.rs

 

Ostavite komentar