Sport

Borac Mozzart, uz Crvenu zvezdu i Megu, ima najviše košarkaša u U18 reprezentaciji!

Sutra počinje Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, Niš domaćin takmičenja...

1.01Kpregleda

Izabranici selektor Nenada Stefanovića sutra počinju borbu na U18 Evropskom prvenstvu, koje će ovog leta biti održano u Nišu. Tačnije, u periodu od 22. do 30. jula.

Pored brojnih igrača iz raznih srpskih klubova, svoje mesto su pronašli i trojica košarkaša iz Borca Mozzart. Reč je o Pavlu Nikoliću, Đorđu M. Ćurčiću i Matiji Miloševiću, članovima juniorskog i seniorskog tima iz grada na Moravi. Zahvaljujući njima, Borac Mozzart, uz Crvenu zvezdu i Megu, ima najviše igrača u U18 taboru.

Oni su već postali standardni reprezentativci, jer godinama brane dres nacionalnog tima u raznim uzrastima. Pored njih, član u U19 selekcije bio je doskorašnji košarkaš Čačana Đorđe V. Ćurčić. Tu spisku nije kraj što se tiče članova Borca Mozzart. U U16 selekciji nalazi se Petar Radović, dok je kormilar U15 nacionalnog tima Vladimir Zlatanović, a igrački kadar čini Aleksandar Krunić.

Summa summarum, sve izrečeno spada u niz dokaza kako se u Čačku radi dobar posao sa mladim i talentovanim košarkašima.

Pavle Nikolić ističe da mu puno znači poziv selektora u nacionalni tim naše zemlje.

,,Utisci iz reprezentacije su itekako dobri. Vredno smo radili u periodu koji je iza nas, tako da imamo čemu da se nadamo. Evropsko prvenstvo je jedno ozbiljno takmičenje, a mi imamo dobru ekipu, tako da mislim da možemo da dođemo do medalje. Poziv selektora mi zaista znači, braniti boje nacionalnog tima je velika čast, tako da ću pružiti svoj maksimum, pa kako bude”, rekao je Pavle Nikolić.

Đorđe M. Ćurčić je mišljenja da je U18 reprezentacija kadra da dođe do zlata na Evropskom prvenstvu.

,,Imamo odličnu hemiju u ekipi i sjajan odnos sa selektorom, koji je od ove godine sa nama. Kao i svake godine, naš cilj je uzimanje jedne od medalja, čak smatram da imamo odličnu ekipu i da možemo do zlata. Što se mene tiče, sigurno da mi puno znači što sam deo ove grupe momaka, što mogu da radim i ovog leta sa njima. Takođe, promena selektora će doneti nešto novo u radu i imaću priliku da naučim puno novih stvari. A na svima nama je da upijamo svaki detalj i da to koristimo na terenu”, kazao je Đorđe M. Ćurčić.

Matija Milošević smatra da reprezentacija Srbije mora da opravda činjenicu da je domaćin Evropskog prvenstva.

,,Ovo je treća godina da sam na reprezentativnim okupljanjima, tako da mi sve ovo nije ništa novo. Selektor Nenad Stefanović je nov, tako da smo prvo morali da se upoznamo sa njegovim načinom rada. A što se tiče očekivanja od prestojećeg takmičenja, kao i uvek, ona su najviša, jer smo zemlja domaćin Evropskog prvenstva, tako da moramo da se pokažemo u najboljem svetlu, izjavio je Matija Milošević.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: KSS

Ostavite komentar