Sport

Borac slavio u derbiju protiv Slobode i potvrdio supermaciju u KLS – u

904pregleda

Rešeno je pitanje vladavine KLS ligom, jer je Borac nakon trijumfa nad Užičanima ostao suveren na svom prestolu. Uprkos snažnom otporu, Sloboda je poklekla, tako da su se Čačani vratili kući sa dva izuzetno važna boda. Nakon što je sudija označio kraj susreta, na semaforu je stajao rezultat 77:89 (23:28; 18:21; 20:23; 16:17).

U skladu sa najavama, kao i očekivanjima pred početak okršaja, timovi su krenuli ujednačenih snaga. I Slobodi i Borcu je bilo stalo da oprezno krenu sa odmeravanjem snaga. Shodno tome, u prvih nekoliko minuta vladala je rezultatska klackalica, tako da niko nije uspevao da stekne kakvu bilo prednost. Međutim, polovinom deonice Borac je poenima Đokovića i Majstorovića stekao prvu solidniju zalihu koševa, pa je vodio sa plus sedam (14:21). Gosti su, uz dosta napora, uspeli da do isteka prvog dela sačuvaju stečeni suficit.

Sa četiri vezana poena Borac otvara drugi kvartal, tako da je po prvi put u meču imao solidnu zalihu od devet koševa (23:32). Zbog toga što šuteri Slobode nisu bili na visini zadatka, Borac je uspevao da navedenu razliku dugo održava. U oči upada i prilično mali broj poena postignut od strane igrača iz Užica, što je malo ko očekivao. Sušu domaćina Borac je pametno iskoristio, pa je polako, ali sigurno uvećavao odstojanje u odnosu na Slobodu, a zaustavio se na koti 18 (28:46). Ipak, tim trenera Lučića do poluvremena je uspeo da smanji deficit na osam koševa (41:49), što je ipak bio značajan podvig. Zahvaljujući boljoj igri u drugom delu meča, Čačani su zadovoljniji otišli na veliki odmor.

Tek što se vratio sa petnaestominutnog odmora, Đoković je pogodio šut sa distance, pa je tako na stranu svog tima ponovo doneo dvocifreni suficit. Poučen iskustvom sa kraja druge četvrtine, kada je Sloboda dobrano smanjila zaostatak, Borac je igrao mirno i staloženo, čuvajući stečeni kapital. Prednost Čačana se konstantno kretala oko cifre 10. Razume se, Sloboda se svojski trudila da promeni takav odnos snaga na parketu, ali u svom naumu nije uspevala. Borac je sigurno sve konce držao u svojim rukama.

U poslednjem kvartalu Borac je stavio tačku na pitanje pobednika i košarkašku javnost uverio da je trenutno tim bez premca u KLS takmičenju. Istina, Sloboda se prilično trudila da ne doživi debakl pred svojim navijačima, ali prosto nije imala snage za više, a kamoli da parira moćnim Čačanima. Ukoliko je postojalo zrno sumnje u ekipu trenera Marinovića, onda je ta nedoumicu u potpunosti otklonjena.

Borac je do trijumfa vodio Majstorović, koji je postigao 17 koševa. Sledili su ga  Đoković i Džons sa po 16, novajlija Miletić je dodao 11, a dvocifreni je još bio i Nerandžić sa ubačenih 10 poena. Kod Slobode daleko ispred svih odskočio je Nikolić, koji je protivniku postigao 26 koševa.

I naredni meč Borac će igrati na gostujućem parketu. Tabor iz Čačka ide put Nikšića, gde će na veoma neugodnom terenu odmeriti snagu sa Sutjeskom. Taj duel je na programu u sredu 22. januara, a početak je u 18 časova.

Sloboda: Tejić, Foster 6, Simić 7, Pažin 7, Tadić 5, Kulešić 13, Božić, Nikolić 26, Krstić, Matović, Đorđević 3, Simović 10.

Borac: Alikadić 6, Popović, Đoković 16, Krsmanović, Miletić 11, Gavrilović,  Majstorović 17, Kočović 3, Nerandžić 10, Džouns 16, Todorović 2, Čarapić 8.

Nikola Minović

Ostavite komentar