Sport

Borac u Širokom Brijegu želi da nastavi niz trijumfa u ABA 2 ligi

Tim Marka Marinovića očekuje novo zahtevno gostovanje

891pregleda

Pred ekipom Borca je dug put do Zapadnohercegovačkog kantona, gde će se u okviru 9. kola regionalnog takmičenja sastati sa Širokim (četvrtak, 17 časova).

Iako je pred Borcem golem izazov, on kao lider ABA 2 lige ima obavezu da protiv svakog rivala igra najbolje što u datom trenutku može. A da je u stanju da uradi puno, pokazao je u minulom kolu regionalnog takmičenja, kada je pred svojom publikom deklasirao slovenački Helios sa neverovatnih 46 poena razlike (101:55). Ukoliko košarkaši iz grada na Moravi budu raspoloženi protiv Širokog baš kao u susretu sa Sansima, Hercegovcima se ne piše dobro.

Strateg Borca Marko Marinović veruje da njegov tim nije bez šansi u Širokom Brijegu.

,,Pred nama je mnogo teška utakmica protiv Širokog. Ali to je naša realnost čitave sezone, tu ne možemo ništa da promenimo. Igramo dve utakmice nedeljno, tako da nekad nemamo dovoljno vremena da se detaljnije pozabavimo narednim protivnikom. Dugačak put je do Širokog Brijega, tako da nastavljamo u napornom ritmu. Što se tiče Širokog, reč je o dobroj ekipi, što je pokazala u dosadašnjem delu ABA 2 lige. Međutim, nije nam namera da se previše bavimo rivalom, već sobom. Ukoliko budemo na nivou partija iz prethodnog dela sezone, verujem da možemo da slavimo i na ovom gostovanju“, reči su Marinovića.

Mladi i talentovani košarkaš Adi Alikadić napominje da Borac teži pobedi u Zapadnoj Hercegovini.

,,Neočekivano teška utakmica za naš tim bila je protiv Napretka u KLS – u. Ali kada se igra na svaka tri dana mora se u utakmicu ući maksimalno koncentrisano. Mi to nismo odmah učinili i zbog toga smo se mučili dobrih pola sata. Uprkos svemu, na kraju smo ipak uspeli da pobedimo solidnom razlikom. Međutim, nemamo mnogo vremena za slavlje i odmor, jer se moramo koncentrisati na naredni meč ABA 2 lige. Nema sumnje, biće nam jako teško protiv Širokog, jer je reč o odličnoj ekipi. Ali, kao i uvek, idemo na pobedu, a da li će naša želja biti dovoljna, ostaje da se vidi u četvrtak veče”, izjavio je Alikadić.

Nikola Minović

Ostavite komentar