Sport

Branko Jorović seo na klupu čačanskog Železničara

Nekadašnji reprezentativac, osvajač dve Jadranske lige, spreman je da pomogne svom klubu!

1.36Kpregleda

 

Nekadašnji izuzetni košarkaš, reprezentativac, Branko Jorović, koji je tokom karijere nastupao za veliki broj klubova poput Crvene zvezde, FMP – a, Borca, Igokee dobio je poziv da preuzme seniorski pogon čačanskog Železničara. Popularni Žele, koji obeležava sedam decenija postojanja, takmiči se u Drugoj muškoj ligi i bori se da sačuva trenutni  rang.

“Prihvatio sam poziv Želove uprave jer je to klub za koji sam igrao tri godine. Doživljavam kao kao svoj i trudiću se da pomognem. Opstanak Žela u ovom rangu je u interesu celokupne čačanske košarke, a ne samo tima sa železničke stanice”, kaže za Mozzart Sport Branko Jorović.

Prvi deo sezone Žele zaljučuje u subotu protiv Mladosti iz Smederevske Palanke što će biti vaša prva utakmica na klupi čačanskog košarkaškog mezimca.

“Utisak je da nam raspored ide na ruku. Naredne tri utakmice igramo kod kuće, a posle subote uslediće pauza do sredine januara. To vreme iskoristićemo za maksimalan rad. Većinu igrača poznajem, ostale ću upoznati. Liga je ujednačena, mnoge utakmice Žele je izgubio u poslednjim sekundama. Naravno, molim publiku da dođe na narednu utakmicu i pruži podršku klubu, ali i meni. Zahvaljujem se Čačanima na svim lepim trenucima dok sam igrao u Borcu i Želu, ali i medijima koji su me podržavali. I sad će biti potreban vetar u leđa da ispunimo cilj”.

Popularni Jore nedavno je odlučio da svoje bogato košarkaško iskustvo prenese na mlade igrače. Košarkaš koji je sa FMP – om uzeo dve Jadranske lige i Kup Radivoja Koraća i bio član reprezentacije Srbije na SP u Japanu u narednom periodu će se baviti i usavršavanjem košarkaških veština mladih igrača, ali i profesionalaca. Preciznije, program će obuhvatati: Profesionalce, košarkaše mlađih kategorija (kadete i juniore) i decu stariju od deset godina. Treninzi visokog intenziteta održavaće se jedan do dva puta nedeljno u malim grupama.

“Mislim da ću uskladiti rad na dva fronta jer sam pre desetak dana krenuo sa ovim aktivnostima. Postoji interesovanje, ali ima prostora za nova prijavljivanja”, konstatovao je Jorović.

IZVOR: MOZZART SPORT

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

Ostavite komentar