Sport

Čačak 94 Quantox poražen od Slobode u trećem meču ,,Mozzart humanitarnog turnira“

Čačak 94 Quantox – Sloboda 62:72 (13:20; 16:20; 15:23; 18:9)

479pregleda

U trećem duelu ,,Mozzart humanitarnog turnira“, koji se juče i danas održava u dvorani kraj Morave, sastali su se domaći Čačak 94 Quantox i Sloboda iz Užica. Pored humanitarnog značaja utakmice, ista je imala i još jednu važnost. Naime, bio je to okršaj dve ekipe koje će se sastajati i u okviru KLS-a, pa je meč značio i po pitanju odmeravanja snaga timova koji će, nema sumnje, voditi silne okršaje u domaćem prvenstvu. A na kraju susreta pobedu je odneo tim iz Užica, a rezultat je glasio 62:72 (13:20; 16:20; 15:23; 18:9).

Baš kao i prvog dana plemenitog turnira, i ovog puta je priređeno jedno interesantno takmičenje. Naime, treneri obe ekipe, Ivan Radovanović i Velimir Gašić, uputili su šuteve na koš, a njihove pogotke će kompanije Mozzart i Quantox novčano nagraditi sa 10.000, odnosno 5.000 dinara. Takođe, za svaki koš postignut na meču pomenuti dobrotvori će izdvojiti 1.000, odnosno 500 dinara, a sve u svrhu pomoći Čačanki Vojki Jevtović. Pored svega, na poluvremenu su dobrovoljci iz publike šutirali van linije 6,75 i sa polovine terena, a njihovi koševi su isto nagrađeni od strane navedenih kompanija.

Što se tiče samog meča, bolje je startovao tabor Čačka 94, koji je preko svojih iskusnih igrača dolazio do rešenja u napadu. Ali i Sloboda je bila željna dokazivanja, tako da je uspevala da prati rivala. Ipak, polovinom deonice domaćin je posle zakucavanja Majstorovića došao do plus pet (11:6), što je bila prva solidnija zaliha koševa. Nije prošlo dugo, a Užičani su odgovorili istom merom, pa su čak došli i do prve prednosti (11:13). Do okončanja prvog kvartala Slobodi je pošlo za rukom da sačuva suficit na svojoj strani semafora.

Na otvaranju drugogo dela meča Sloboda je vezala nekoliko učinkovitih napada, pa je čak došla do +14 (14:28). To je bio alarm za trenera Radovanovića, koji je odmah zatražio tajm aut. Ali gosti su nastavili u svom ritmu, pa su dodatno povećali rastojanje u odnosu na protivnika. Tek je mlađi Ćurčić uspeo da stavi tačku na seriju Užičana. Od tog momenta Čačani su zaigrali energičnije i organizovanije, pa su prišli na minus šest (24:30). Ipak, do odlaska u svlačionicu Sloboda je uspela da vrati vođstvo od dve cifre (29:40).

Drugo poluvreme otvorio je Pantić sa četiri vezana poena, kojima je značajno smanjio deficit svog tima. Posle njega su bili uspešni Pilčević i Majstorović, pa je Čačak 94 zaostajao svega pet poena (37:42). Ali taman kada se učinilo da domaćin može do preokreta, Sloboda je dodala gas, pa je uspela ponovo da se odlepi. Naravno, Čačak 94 nije klonuo duhom, već je nastavio da se bori. To nije bilo dovoljno, pa je Sloboda nakon pola sata igre imala +19 (44:63).

Odsudni deo meča Čačak 94 je započeo sa željom da preokrene susret u svoju korist. Naravno, drugog izbora nije imao, jer je zaostajao priličan broj poena. Stariji Ćurčić je pokušao da pokrene svoj tim, pa je uspeo da veže pet poena. Ali saigrači mu se nisu priključili u potrebnoj meri, tako da je iz minuta u minut Sloboda bila bliža pobedi. Na kraju, taj cilj je i ispunila.

Čačak 94 Quantox: Pilčević 9, Đ. V. Ćurčić 4, Popović 4, Gugović, Radovanović 2, Tresač 2, Paunović 9, Đ. M. Ćurčić 2, Andrić, Dumić 2, Ndaje 2, Mendi 5, Majstorović 8, Pantić 13.

Sloboda: Bogićević 6, Ćirković 17, Ćubić 8, Nekić 14, Jovanović, Aksentijević 2, Božić 8, Matić 7, Vukajlović, Miladinović 8, Bačko, Matović 2.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Ostavite komentar