MozzartSport

Čačanska odbojkašica karijeru nastavlja u Volero le Kan – u

Vanju Savić očekuje pripreme sa seniorskom reprezentacijom, Svetsko juniorsko prvenstvo i odlazak u Kan!

1.41Kpregleda

Nakon zvršene osnovne škole čačanska odbokašica Vanja Savić prešla je u ŽOK Jedinstvo iz Stare Pazove. Već nakon prve sezone izborila je mesto u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji Srbije. Postala je kapiten omladinske selekcije koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a Vanja je izabrana za najboljeg korektora šampionata.

Nakon zapaženih partija usledio je poziv najboljeg odbojkaškog menadžera Bojana Šimurine koji radi sa odbojkaškim veličinama poput Zorana Terzića, Brankice Mihajlović, Tijane Bošković…Predlog je bio da se Vanja preseli u Kan koji ima visoke ambicije u ligi Francuske, ali i u Evropi.

“Kao roditelji mi smo se saglasili, a i Jedinstvo je dalo zeleno svetlo za prelazak u Francusku. Vanju pre odlaska u Kan očekuje juniorsko svetsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji. Potom, dobila je poziv za seniorsku reprezentaciju, ušla je na širi spisak za OI. Dakle, jedno vreme će trenirati sa našim najboljim odbojkašicama, pa igrati na SP i 1. avgusta mora da se javi u novi klub. Kan praktično ima dva kluba Volero u Cirihu i Volero le Kan u Francuskoj”, kaže nekadašnji košarkaš i Vanjin tata Saša Savić koji kao bivši sportista smatra da je za Vanju najbitnije da ima odlične uslove da napreduje.

Inače, Savićeva je karijeru počela u Čačku kod trenera Radovana Majstorovića Libeca u ŽOK Sloboda. Vanja je u Slobodi zavolela odbojku i prvi klub ima velike zasluge, kao i Jedinstvo iz Stare Pazove, za napredak mlade odbojkašice. Generalno, Savići se nadaju da će Vanjina karijera ići uzlaznom linijom jer je veliki radnik i borac.

Izvor:Mozzart Sport

Đ. M.

Foto: Saša Savić

Ostavite komentar