Društvo

“Ćira” sa Mokre Gore za Višegrad do turističke sezone 2020.

176views
Preduzeća Željeznice Republike Srpske i Srbija voz stvoriće uslove za uspostavljanje železničkog saobraćaja na relaciji Mokra Gora-Višegrad, dogovoreno je na sastanku koji je održan u Opštini Višegrad.
Sastanak je organizovan na inicijativu načelnika Višegrada Mladena Đurevića, sa ciljem da turistički voz na uskokolosečnoj pruzi saobraća jednom ili dva puta sedmično, saopšteno na sajtu Opštine Višegrad,
– Sve aktivnosti zahtevaju više vremena, tako da konačnu realizaciju projekta možemo očekivati sledeće godine – rekla je direktorka Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.
Šef Sekcije za saobraćajno-komercijalne poslove Srbija voza Željko Špijunović izrazio je zadovoljstvo ovim sastankom.
– Napravili smo dogovore i očekujemo da naredne sezone budemo aktivniji na pruzi Višegrad-Mokra Gora. Sve je veći broj turista koji imaju želju da posete Višegrad i Mokru Goru, a mi smo srećni što smo deo tog tima – istakao je Špijunović.
On je naglasio da je obaveza Srbija voza da obezbedi dovoljan broj vagona i osoblja koje će raditi.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Zoran Ilinčić rekao je da je cilj sastanka bio da se iznađe mogućnost da se što pre aktivira putnički saobraćaj na relaciji od Višegrada do Mokre Gore i obratno.
– Željeznice Republike Srpske imaju 19 kilometara pruge koja se nalazi na području Višegrada i redovno je održavamo. Mislim da smo na vreme počeli razgovore kao pripremu za narednu turističku sezonu. Cilj je da počnemo aktivnosti, a naša obaveza je da pokušamo da obezbedimo tri putnička vagona za uskokolosečnu prugu i da oni budu spremni za narednu sezonu – naveo je Ilinčić.
Pruga od Mokre Gore do Dobruna osposobljena je za saobraćaj 2006. godine, a od Mokre Gore do Višegrada 2010. godine, ali su u prethodnom periodu popularnim “ćirom” na ovoj relaciji putovale samo organizovane grupe turista.
eKapija

Ostavite komentar