Kultura

“Čuvari užičkog duha”

333pregleda

Dragi prijatelji,

Imamo izuzetno uzbuđujuće vesti za vas! U ponedeljak, 11. decembra 2023. godine, u 20č, u velikoj sali Kulturnog centra Čačak održaće se svečana projekcija filmova snimljenih tokom 18. Studentskog kampa. Ova jedinstvena prilika omogućiće vam da se upoznate sa radom mladih talenata iz 12 različitih zemalja.

Tokom Kamp-a, studenti filma su snimali kratke dokumentarce na temu depopulacije malih sredina i odliva mozgova u Požegi, Užicu i Čačku. Rezultat ovog procesa su tri neverovatno inspirativna i emotivna filma koje ćemo prikazati na projekciji.

Prvi film, “Prateći uzvike”, režirali su Ignacio Leal iz Argentine i Manas Krishna iz Indije. Ovaj film nas vodi na putovanje sa Mihajlom, istražujući životne mogućnosti u malom gradu Požegi. Takođe, predstavlja važan rad udruženja Čuvari prirode na čelu sa Branom Rudićem.

Drugi film, “Možda je život samo ‘enkl brejker'”, režirala je Korali Gordon iz Francuske Polinezije. Inspirisan decom u Čačku koja neprimetno spajaju svet košarke sa svojim najmaštovitijim fantazijama, ovaj film će vas sigurno oduševiti.

Treći film, “Čuvari užičkog duha”, režirala je Jarden Malka Bone iz Izraela i Švajcarske. Film nas upoznaje sa dvojicom čuvara duha ovog grada – Zoranom Filipovićem i Zoranom Jeremićem. Kroz njihove sećanja, saznajemo kako se gradski život nastavlja i menja okruženje.

Ova projekcija je jedinstvena prilika da se upoznate sa radovima mladih talentovanih reditelja iz celog sveta. Ulaz je slobodan, tako da svi dobrodošli. Vidimo se u Kulturnom centru Čačak u ponedeljak, 11. decembra, u 20č. Ne propustite priliku da budete deo ovog nezaboravnog filmskog iskustva!

Srdačan pozdrav,

Vaš NFC Filmarta tim

Ostavite komentar