Sport

DANILO TASIĆ pred dolazak Zadra: Rival je u usponu forme, ali smo pokazali da umemo da ga savladamo!

Borac Mozzart – Zadar (petak, 19:00, Dvorana kraj Morave)

Zadar, 08.12.2023.. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 11. kola AdmiralBet ABA lige, KK Zadar - KK Borac Mozzart. Foto: Zvonko KUCELIN/KK Zadar
440pregleda

Do kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja ostalo je još tri kola. Narednu, 24. rundu AdmiralBet ABA lige, izabranici Dejana Mijatovića će igrati kod kuće, a rival će im biti Zadar (petak, 19:00, Dvorana kraj Morave).

Prethodni duel pomenutih timova bio je veoma zanimljiv, dinamičan, i do samog kraja nije se moglo ni pretpostaviti ko će da slavi. Na kraju je rešen u korist Čačana, koji su slavili sa svega pola koša prednosti (79:80). Nema mesta sumnji, crveno-beli se nadaju da će ishod i ovog puta biti identičan.

Danilo Tasić, jedan od najefikasnijih košarkaša Čačana u minulom susretu u Podgorici, u kratkim crtama se osvrnuo na meč protiv Budućnosti VOLI.

„Odigrali smo veoma zahtevnu utakmicu u Podgorici, gde smo bili ravnopravni rival dobrih 25 minuta. Dogodio se pad u trećoj četvrtini, što je kvalitetan protivnik znao da iskoristi“, rekao je centar Borca Mozzart.

Zatim se dotakao narednog rivala.

„Dolazi nam u goste ekipa Zadra, koja se nalazi u evidentnom usponu forme. Igra jednu veoma sprecifičnu košarku, zbog čega svi timovi u ligi imaju veliki problem da zaustave Zadrane“, izjavio je Tasić.

Razume se, protiv Zadrana biće preko potrebna igra na visokom nivou.

„Kada smo igrali prvi ovosezonski meč sa narednim rivalom, pokazali smo da umemo da odgovorimo na pravi način. Tada smo ostvarili važnu pobedu. Verujem da smo u stanju da odigramo još jedan kvalitetan duel i da dođemo do novog slavlja. Zbog toga će biti potrebna pomoć čačanske publike, koju pozivam da nas podrži u petak veče“, završio je Danilo Tasić.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Ostavite komentar