Sport

DEJAN MIJATOVIĆ: Kvalitet i duža rotacija FMP-a došli su do izražaja; NEMANJA TODOROVIĆ: Najbitnije je da smo pružili svoj trenutni maksimum!

FMP Soccerbet – Borac Mozzart 111:90 (21:22; 33:25; 30:24; 27:19)

445pregleda

U drugom susretu finala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije košarkaši Borca gostovali su u Železniku domaćem FMP-u. Pošto su poraženi kod kuće, Čačani su došli u prestonicu sa namerom da pokušaju da iznenade rivala i tako produže seriju. Ipak, zbog skraćenog rostera u toj intenciji nisu bili uspešni, tako da su doživeli novi poraz, kojim su završili sezonu u domaćem takmičenju. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 111:90 (21:22; 33:25; 30:24; 27:19).

Dejan Mijatović, strateg Čačana, još jednom je naveo igrače na koje nije mogao da računa.

„Kao što je dobro poznato, još u prvom meču smo imali personalnih problema. Igrali smo od početka bez Tomaševića, onda je izostao Rebrača, a zatim smo ostali lišeni pomoći Čarapića, a na kraju i Talića. Bez obzira na te nedaće, uvek imamo odgovornost da odigramo maksimalno dobro. Na kraju, kvalitet i duža rotacija FMP-a došli su do izražaja. Zasluženo ide u finale na Crvenu zvezdu“, rekao je Mijatović, a onda je još dodao.

,,Polako privodimo kraju sezonu i sumiramo dosadašnji rad. U Super ligi smo, pre svega, hteli da pružimo šansu Nikoliću i Manojloviću, igračima na koje ozbiljno računamo sledeće sezone“, izjavio je Dejan Mijatović.

Nemanja Todorović, kapiten Borca, smatra da ekipa nema za čim da žali, jer je pružila najbolje što je u ovom momentu mogla.

„Pre svega, želim da čestitam FMP-u na zasluženoj pobedi. Što se tiče nas, ovu utakmicu smo odigrali sa samo četvoricom seniora, jednim juniorom, a ostali igrači su kadeti. Iako smo poraženi, dali smo sve od sebe, tako da možemo da budemo zadovoljni. Ono što je najbitnije jeste da smo pružili svoj trenutni maksimum“, kazao je Nemanja Todorović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Ivica Veselinov

Ostavite komentar