Sport

DEJAN MIJATOVIĆ posle duela u Zadru: Utakmica protiv Zadra zahteva 40 minuta fokusa, koji mi nismo imali!

Zadar – Borac Mozzart 85:75 (26:16; 25:14; 12:24; 22:21)

Zadar, 27.01.2023. - Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku. Utakmica 17. kola AdmiralBet ABA lige između KK Zadar i KK Borac Mozzart. Foto KK Zadar/Zvonko KUCELIN
361pregleda

U prvoj utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige sastali su se u Sportskoj hali ,,Krešimir Ćosić“ domaći Zadar i gostujući Borac Mozzart. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, rezultat je glasio u korist Zadrana, a na semaforu je pisalo 85:75 (26:16; 25:14; 12:24; 22:21).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, uputio je čestitke na račun domaćeg sastava.

,,Čestitke Zadru na pobedi. Znali smo kakvoj ekipi dolazimo. Tim je odlično selektiran, ima veličinu, tako da je vrlo teško igrati protiv Zadrana. Božić na poziciji tri dominira, petice šutiraju za tri. Teško je igrati protiv takve ekipe, tako da je Zadar najprijatnije iznenađenje ove sezone i nalazi se na pragu plef-ofa”, rekao je trener Borca Mozzart.

Zatim se usredsredio na svoje izabranike.

,,S druge strane, mi se borimo za opstanak. Došli smo da odigramo koliko god bolje možemo, ali smo previše toga dopustili u prvom poluvremenu. Nije bilo čvrstine, discipline, šutirali smo bez rezona. U drugom poluvremenu smo uspeli da se vratimo, pre svega zahvaljujući čvrstoj odbrani. Utakmica protiv Zadra zahteva 40 minuta fokusa, koji mi nismo imali”, izjavio je Mijatović.

Zatim, još je dodao.

,,Ipak, čestitam momcima na karakteru, jer su uspeli da se vrate. Ovaj meč ostaje iza nas, okrećemo se utakmici sa Cibonom”, kazao je kormilar Čačana.

Na koncu izlaganja, dotakao se istorije dva kluba, ali svakako i nemilih scena sa kraja meča.

,,Čačak i Zadar su veliki košarkaški gradovi, još u bivšoj Jugoslaviji. Publika je uvek bila obrazovana, tako da je bilo milina igrati. Čačak i Zadar su toliko toga dali svetskoj košarci. Potičem iz Čačka, tradicionalista sam, i zato sam se radovao dolasku u Zadar, zbog starih vremena. Imao sam želju da odigramo dobro. Na kraju, mislim da nije bilo razloga za nemile scene, koje ne bih komentarisao. Želim da se bavim samo sportom. Sve u svemu, čestitke Danijelu Jusupu i njegovim igračima na zasluženoj pobedi”, završio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Ostavite komentar