Sport

Dragoljub Vidačić: Tradicija Yubaca od 29 godina obavezuje da sve pripremimo na najvišem nivou

Direktor košarkaškog kampa očekuje uspešno radno leto na Kopaoniku!

1.32Kpregleda

Nakon 27 godina, osnivača i vlasnika YUBAC – a, Milana Opačića, na mestu direktora poznatog košarkaškog kampa, prošle godine, zamenio je poznati trener Dragoljub Ljuba Vidačić. Ljuba se minule sezone uspešno snašao na novoj dužnosti jer je svih ovih godina bio uz Yubac.

“Prvo je bio gost, potom je prošao kroz sve faze rada, od demonstratora, promotera, trenera, do ‘Game kampa’. Vidačić je veoma jak u stručnom i organizacionom delu, a sada radi na usavršavanju u poslovnom segmentu i na organizaciji kampa u specifičnim okolnostima”, ističe Milan Opačić.

Pred Dragoljubom Vidačićem je novi zadatak da obavi pripremne radnje za, novu, specifičnu, sezonu koja dolazi nakon epidemije virusa korona.

“Tradicija Yubac – a, od 29 godina, obavezuje da sve pripremimo na najvišem nivou. Naravno, uz poštovanje sugestija koje dobijamo od države Srbije, Ministarstva zdravlja, sporta, košarkaškog Saveza, lekara, koji će biti sa nama na kampu. Realno, nije čest slučaj da nešto uspešno funkcioniše skoro tri decenije i imamo obavezu više. Ponosni smo jer smo stekli poverenje dece, roditelja, sportista, naših domaćina na Kopaoniku”, ističe Vidačić.

Od juče ste u trećoj brzini da bi Yubac spremno dočekao prvu smenu kampa.

“Startujemo 28. juna i smatram da je mesec dana rada dovoljno da se sve dovede na željeni nivo. Prvo smo obišli terene, MK Resorts, sale, bazene, hotel Angella, jer nas dosadašnjih 36.000 učesnika kampa obavezuje da ostanemo na najvišem nivou. Radićemo na otvorenim terenima, uz sve bezbednosne mere. Smene su od po deset, a specijalni kampovi traju sedam dana. U halu ćemo ulaziti samo u slučaju loših vremenskih prilika”.

Dosadašnji učesnici kampa su bila deca, ali i sportisti, iz mnogobrojnih zemalja.

“Da, iz preko 70 država, sa svih kontinenata. I sad očekujemo učesnike iz mnogobrojnih zemalja, granice se otvaraju, normalizuje avio – saobraćaj, a i domaćini na Kopaoniku žele da spremni dočekaju nove goste. Nakon ova dva, tri meseca raduju se novim posetiocima. Žele da spoje sport, turizam, ugoste naše ljude koji se odluče da odmor provedu u Srbiji”.

I vaša misija je da svi učesnici Yubaca odu zadovoljni, ne samo, u košarkaškom smislu.

“Za košarkaški deo zadužena su naša zaštitna lica, treneri Vlada Đurović, Zoran Sretenović, Jovica Arsić, DraganVuković…Naravno, na Yubac – u će biti poznati košarkaš Vasilije Vasa Micić kome je Kopaonik druga kuća. Sigurno će naši gosti biti mnogi poznati košarkaši i treneri. Očekujemo i neke reprezentativne selekcije koje će pokušati da nadoknade izgubljeno tokom izolacije”.

Rekli smo da kamp startuje 28. juna, a da će trajati do 21. avgusta.

“Kamp je iz godine u godinu rastao. Moj zadatak i cilj je da se taj trend nastavi. Da zajedno učimo, napredujemo, rastemo… Yubac se prepoznaje i po specijalističkim kampovima za šutere, bekove, centre, devojke, po game i pro kampovima…To su zaštitni znaci kampa. Zbog tog nam se polaznici vraćaju, ali uvek dobijamo nove košarkaše željne da još više nauče. Trudićemo se da implementiramo nova znanja. Tu smo da sarađujemo, razmenjujemo iskustva, trenerski se uzdižemo jer smo svi po vokaciji košarkaški  treneri. Raduje podatak da smo iz inostranstva imali polovinu polaznika. Dolazili su nam sa raznih strana, iz regiona, Turske, Norveške, Španije, sa Kipa… Očekujem da i od Vidovdana bude tako ”.

Prijavljivanje za učešće na kampu Yubac je počelo.

“Više informacija može se dobiti na našem sajtu (http://www.yubac.rs/sr/o-kampu/informacije/), ali očigledno će broj polaznika iz inostranstva, u datim okolnostima, biti maksimalno mogući. Pred nama je, nadam se, uspešno radno leto na Kopaoniku”, optimista je Ljuba Vidačić koji je uspešnu košarkašku karijeru gradio u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Sa večitima je osvojio po dve šampionske titule. Sa Rabotničkim je uzeo makedonski šampionat. Takođe, bio je uspešan u Hemofarmu, Lavovima 063, Vojvodini…Trenerskim pozivom bavio se u Zvezdi, Vizuri, Vardi, Bosni…Radio je sa Svetislavom Karijem Pešićem.

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

Ostavite komentar