MozzartZdravstvo

Goran Burzanović: Nije lako pošto smo svi navikli na svakodnevne sportske obaveze

Crnogorski fudbaler priča o danima pod virusom korona u zemlji Sokolova

583pregleda

Fudbaler Goran je najstariji od braće Burzanović, odigrao je najviše utakmica u šampionatu Crne Gore. Nastupao je za najveći broj crnogorskih klubova, nije samo za tri, četiri. Bio je deo sjajne generacije Budućnosti zajedno sa bratom Igorom. Sa Zetom iz Golubovaca dva puta je igrao u Evropi. Najstariji Burzanović potiče iz sportske familije, uz rođenu braću Igora i Marka, od oca Mija Burzanovića.

Kod Gorana Burzanovića rapitali smo se kako Crna Gora provodi dane pod okupacijom virusa Korona.

“Iskreno nije lako pošto smo svi navikli na svakodnevne sportske obaveze. Ipak, zdravlje je na prvom mestu , slušamo odluke nadležnih i svesni smo da samo disciplina može da utiče da virus uskoro nestane. Pošto imam familiju svaki minut gledamo da nam prođe uz igru s decom. Mada i deca imaju školske obaveza”, podvlači Burzanović.

Sve je manje, više stalo, naravnoi sport u Crnoj Gori.

“Od kluba smo dobili program koji se kad je moguće mora ispoštovati .Rade se vežbe kako bi ostali u kondiciji koliko, toliko…U Crnoj Gori stanje je kad se sve sabere u redu. Nadamo se da će ovaj virus proći sto pre i da neće ostaviti velike posledice kako za narod Crne Gore tako i za ostale zemlje sveta. Imate veliki pozdrav iz Crne Gore od najstarijeg Burzanovića”.

Jovan Počuča: Radim u bašti, a fudbalerima šaljem vežbe snage

Za Mozzart Sport govorio je i Jovan Počuča o danima koje provodi uz epidemiju

Jovan Počuča je trener specijalista za fizičku pripremu profesionalnih fudbalera,  jer je još1974. godine diplomirao je na Višoj pedagoškoj Akademiji s temom “Razvoj brzine i eksplozivnosti kod vrhunskih sportista”. Dve godine kasnije diplomirao je i na Višoj trenerskoj školi sa temom “Bazične pripreme vrhunskih fudbalera i kontinuitet održavanja forme tokom prvenstva”. Počuča je bio i reprezentativac u atletici, a profesionalni rad u fudbalu započeo je u Zemunu, zatim je radio u Crvenoj zvezdi, Obiliću, da bi se oprobao i u inostranstvu. Na poziv Ilije Petkovića radio je u Arisu iz Soluna.

“Završio sam svoj profesionalni rad u fudbalu, ali sam amaterski prihvatio poziv jednog novog i mladog fudbalskog kluba. U pitanju FK City iz Beograda. FK City, je nesto novo u našem fudbalu, a evo i zbog čega. U naselju Ovča, investitor iz bogate zemlje, nam je napravio tri potpuno nova terena, sa reflektorima za večernje treninge, sa automatskim zalivanjem svih terena, pritiskom na dugme, sa modernim svlacionicama itd. Slobodno vreme, provodim u svojoj bašti, a mladim fudbalerima svakog dana šaljem vežbe snage, koje oni rade u kućama. Puno pozdrava vašim čitaocima od Jovana Počuče”, zaključio je Profa.

IZVOR: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar