Humanitarni radMozzart

HUMANITARNI TIKET U PODNE: MILORAD KAPOR tipuje za veterane koji učestvuju na EP u košarci – Malaga

Glumac, mašinac, košarkaš nada se dobrotvornom dobitku od 112.000 dinara!

349pregleda

Kada je današnji plemeniti kladilac u pitanju ne znamo o čemu prvo da pišemo. Zašto? Zato što je Milorad Kapor baš svestrana ličnost. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu diplomirao je na glumi u klasi profesora Radeta Markovića. Na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirao je na smeru Mašinske konstrukcije i mehanizacija. Osnivač je i direktor najbolje trupe u regionu “Jorik”. Stalni je član drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Kao dečak, trenirao je šest godina atletiku. Sportske uzore imao je u Mate Parlovu, Miodragu Perunoviću, Marjanu Benešu, Mirzi Delibašiću, Draženu Dalipagiću, Draženu Petroviću, Nebojši Ušketu Vučićeviću…Glumačke u  Pavlu Vuisiću, Danilu Bati Stojkoviću, Ivu Gregureviću, Entoni Hopkinsu… Kada su događaji iz kulture u pitanju veliki deo Kaporovog srca zauzima premijera filma „Skyfall“.

Zapaženu minijaturu ostvario je u filmu “Ne igraj na Engleze”.Tokom utakmice Hal – Norič, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano, na površinu, sav „prljav veš“ prijateljskih odnosa Bula, Piksija i Pauna. Samo jedan rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na „kocku“ njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo. U fenomenalnom filmu “Ne igraj na Engleze”, reditelja Slobodana D. Pešića briljirali su Ivan Tomić, Danijel Sič, Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, prerano preminuli Marko Živić i naš današnji dobrotvorni kladilac glumac, ali i košarkaš, Milorad Kapor.

Kapor je osvajač zlatne i bronzane medalje na Evropskim prvenstvima u košarci za veterane.

Grad Malaga će biti glavna pozornica za KSI FIMBA Evropsko prvenstvo u basketu, koje će se održati od 24. juna do 3. jula 2022. godine. Pre proglašenja pandemije Covid – 19, ukupno 234 tima iz više od 40 različitih zemalja su se prijavila za Evropsko prvenstvo. Turnir je struktuiran po kategorijama podeljenim po starosnim grupama od pet godina. U muškoj konkurenciji biće prvenstva u kategorijama +35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 i 75 i u ženskoj, +30, 35,40,45,50,55 i 60. Za takmičenje je prijavljeno preko 180 ekipa, što znači novi rekord na evropskim prvenstvima.

Prva utakmica na dobrotvornom listiću Milorada Kapora je meč  UKRAJINA – JERMENIJA. U duel, na neutralnom terenu, reprezentacije ulaze sa po tri boda. Obe selekcije dobile su Irsku sa po 1:0. Međusobni skor glasi 5:3:0, na poslednjem okršaju je palo najviše golova. Čak sedam.

“PK 1-1”.

Kapor je igrao na Engleze, ne prelaz, kao u filmu, već keca. ENGLESKA dočekuje  ITALIJU sa bodom na kontu. Rivali su prvi u grupi nakon što su pobedili Mađarsku, a podelili plen sa Nemačkom. Statistika je na strani Italijana, 2:3:9, ali najubedljivije pobede su od 2:0. Englezi su dozvolili da ih pobede Mađari, a potom su izvukli bod sa Nemcima.

“KI 1”.

U 20:45, u istoj grupi igraju MAĐARSKA – NEMAČKA. Mađari imaju bod više od Nemaca. Nemačka je poslednje tri utakmice odigrala nerešeno, 1:1. Pre toga ostvarila je osam trijumfa. Statistika je blago na strani Pancera, 3:1:4.

“KMB I1-3&II1-3”.

U isto vreme startuju, HOLANDIJA – POLJSKA. 8:3:3 je međusobni odnos, uz napomenu da je najubedljivija pobeda Lalas a 4:1. Takođe, poslednjih pet duela dobila je Holandija koja ima duplo više bodova od Poljaka, šest. Poljaci su dobili Vels, ali su sa 6:1 izgubili od Belgije.

“UG3+”, zaključuje naš gost koji se drži devize, “Ako svaki dan nismo bolji, onda smo gori”.

Kada je Mozzartov humanitarni rad u pitanju učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Takođe, bili smo, a i trenutno smo, sponzori KK Borac, potom FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FK OFK Beograda, KK Mega Mozzarta. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, RSS, FK Crvena zvezda, KK Partizan…

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima, a u akciji “Sto terena za jednu igru”, pomažemo UDUS, obnovili smo preko 90 košarkaških igrališta. Poslednji (91. teren, kod Arene) poneo je ime velikog Dušana Dude Ivkovića.

Samo kroz Humanitarni tiket u podne kompanija Mozzart donirala je 23.844.058 dinara. Jedan od poslednjih dobitnika bio je košarkaš Zvezde Nikola Kalinić, osvajač novog šampionskog prstena u ABA ligi.

MOZZART – ov  843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Podsećamo na MOZZART – ove dobrotvorne kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan  Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Dragan Dragi Petrović i Nikola Kalinić.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS. Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje roditelja sa četvoro i više dece, NAPREDAK, Rogatica. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra konačnim ukoliko je utakmica odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1

IZVOR: MOZZART Sport

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

Ostavite komentar