Humanitarni radMozzart

HUMANITARNI TIKET U PODNE: SINIŠA VIĆENTIJEVIĆ tipuje za UDRUŽENJE ZA POMOĆ I PODRŠKU OSOBAMA SA AUTIZMOM – “Pomozimo Nevidljivima da budu Vidljiva”

Rukovodilac Narodnog ansambla RTS – a očekuje potencijalni dobitak od 106.900 dinara!

575pregleda

Danas želimo da Vam predstavimo Narodni ansambl Radio Televizije Srbije, koji je osnovan davne 1980. godine. Ansambl je nastao nakon podele Velikog narodnog orkestra Radio Televizije Srbije i činili su ga izvanredni muzičari poput Božidara (Bokija) Miloševića na klarinetu, Branimira Đokića na harmonici, Aleksandra (Ace) Šišića na violini, Bore Dugića na fruli i Miše Blama na kontrabasu. U početku, umetnički rukovodilac bio je Boki Milošević, ali već naredne godine tu ulogu je preuzeo Branimir Đokić. Danas, ansambl radi pod vođstvom Siniše Vićentijevića. Želimo da istaknemo da je umetnički rukovodilac, Siniša Vićentijević rođen 1965. godine u Nišu i svoje muzičko obrazovanje stekao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Sa samo šest godina počeo je da svira harmoniku u osnovnoj školi, a sa 10 godina je postao učenik slavnog harmonikaša Branimira Đokića. Od 2000. godine, postao je redovni član ansambla, a od 2015. godine obavlja funkciju umetničkog rukovodioca. Siniša Vićentijević je dobitnik mnogih nagrada za svoj umetnički, pedagoški i humanitarni rad.

Naravno, Siniša Vićentijević je na prvu loptu prihvatio naš poziv da učestvuje u Mozzartovom dobrotvornom tiketu. Evo kako izgleda plemeniti listić:

Prva utakmica kreće u 13:30, Grojter Firt – Paderborn 07. Duel prvog kola Cvajte u koji domaćin ulazi nakon remija sa Redsima, dok su gosti dobili poslednje dve utakmice. Takođe, Paderborn je dobio poslednji međusobni meč.

“TGG GG”.

Sledeće utakmice na plemenitom tiketu startuju na po pola sata. U17:00  igraju Austrija Beč – Šturm. Klub iz Beča nema poraz na poslednjih sedam duela, jedanmeč je okončan sa 7:0. Tim iz Graca ima četiri trijumfa pa poslednji neuspeh. Kada se posmatraju poslednje međusobne utakmice Šturm je četiri puta slavio. Kadrovske probleme ima domaćin.

“ DŠ 1X”.

Sada smo u Poljskoj, Leh Poznanj – Radomjak. Dobar start su imala oba kluba, pobede, a poslednji put su rivali podelili poene. Dvojica igrača fale domaćima, a jedan izostaje kod gostujućeg sastava.

“TGG GG”.

U Češkoj Viktorija Plzenj dočekuje Hradec Kralove. U prvom kolu rivali su ostali bez bodova, porazi. U Ligi konferencija Viktorija je odigrala bez golova, a Hradec je slavio u poslednjoj kontrolnoj utakmici sa 5:1. Čak trojica domaćih igrača izostaje dok je poslednji okršaj okončan sa 2:1 u korist gostujućeg tima.

“ KI1”.

Veliki uspeh za Klub Briž u proteklom meču protiv Mehelena. Sa svakim novim mečem, Briž pokazuje svoju neprikosnovenu dominaciju i snagu. S obzirom na bogatu istoriju Klub Briža, očekivanja su uvek visoka, ali su oni uspeli da premaše sva očekivanja svojim neverovatnim rezultatima. U poslednjim utakmicama, Klub Briž je igrao fenomenalno, zabeleživši tri uzastopne pobede bez primljenih golova. Ova konzistentnost i disciplina su ključni faktori koji čine ekipu Briža izvanrednom. Sa druge strane, Mehelen je takođe u dobroj formi, sa četiri pobede i jednim remijem u poslednjim mečevima. Svi ljubitelji fudbala su bili nestrpljivi da vide kako će se ova dva tima sastati na terenu. Utakmica je bila napeta i donela je puno uzbuđenja, ali je na kraju Briž izašao kao pobednik. Njihova predanost i strast su ih doveli do još jedne zaslužene pobede. Nastavljajući da igraju na ovom nivou, Klub Briž je postao zastrašujući protivnik za sve ostale timove. Očekujemo da će fanovi Briža biti ponosni na svoj tim i da će i dalje pružati podršku tokom celog prvenstva.

UG 3+”, zaključio je rukovodilac Narodnog ansambla RTS – a SINIŠA VIĆENTIJEVIĆ, rukovodilac Narodnog ansambla RTS – a koji tipuje za UDRUŽENJE ZA POMOĆ I PODRŠKU OSOBAMA SA AUTIZMOM – “Pomozimo Nevidljivima da budu Vidljiva”.

Tokom decenija postojanja i uspešnog rada Narodni ansambl RTS je izvodio narodne pesme, kompozicije u tradicionalnom duhu, starogradske, nove gradske pesme i romanse a uz pratnju ovog ansambla nastupali su svi značajni vokalni i instrumentalni solisti. Jedinstvenog i prepoznatljivog zvuka Narodni ansambl RTS ostvario je veliki broj trajnih snimaka koji se emituju na svim programima radija i televizije, učestvavao je na brojnim festivalima, koncertima pretežno humanitarnog karaktera, radio i TV emisijama a poslednjih sedamnaest godina prisutan je u emisiji „Šarenica“ koja se emituje svakog vikenda na Prvom programu Radio – televizije Srbije. Repertoar ansambla je neverovatno raznolik, obuhvatajući izvorne i novokomponovane pesme, gradsku romansu, kao i narodnu muziku Balkana. Tokom više decenija postojanja, Narodni ansambl RTS – a je ostvario izuzetne uspehe i osvojio brojne nagrade učestvujući na najvećim manifestacijama kako u zemlji tako i u inostranstvu.

I danas želimo da sa vama podelimo lepe vesti. Mozzartova plemenita akcija, Humanitarni tiket u podne, ostvarila je veliki uspeh. Nije nam potrebno da vam kažemo koliko smo ponosni jer smo uspeli da osvojimo srca mnogih poznatih ličnosti u našoj zemlji.

Kada kažemo poznate ličnosti, mislimo na glumca Aleksandra Srećkovića, strelca Damira Mikeca, košarkaša Miloša Teodosića i 3×3 šampiona Marka Brankovića. Njihova podrška, kao i podrška ministra za sport Zorana Gajića, voditeljke Nataše Miljković, odbojkašice Stefane Veljković, reportera Milana Bigovića i kompozitora Radeta Radivojevića. Zaista se veliki broj ljudi, zaključno sa današnjim tiketom, njih 2604, priključio ovom izvanrednom humanitarnom poduhvatu. Zahvaljujući njima, kompanija Mozzart je donirala neverovatnih 29.421.209 dinara!

Jednostavno rečeno, zajedno smo uspeli da napravimo pozitivnu promenu u svetu oko nas. Hvala svima koji su se pridružili ovoj akciji i dali svoj doprinos. Vaša podrška je zaista neprocenjiva i znači nam mnogo! Nastavite da pružate podršku i da širite pozitivnu energiju. Samo zajedno možemo da ostvarimo velike stvari.

Moramo da vam ponovimo koliko smo uspešni u našem naporu da pomognemo zdravstvu u Srbiji kroz humanitarnu akciju Bitka za bebe. Zahvaljujući podršci i donacijama, MOZZART je do danas donirao veliki broj inkubatora srpskim porodilištima, kao i respiratore koji su opremili brojne zdravstvene centre širom zemlje. Zajedno smo napravili značajne promene u srpskom zdravstvu, i na tome smo veoma zahvalni.

Tu se priča ne završava. Uzbuđeni smo što vam možemo saopštiti da smo osnovali Mozzart Fondaciju, koja se bavi društveno odgovornim radom. Naša fondacija će omogućiti realizaciju širokog spektra humanitarnih akcija pod sloganom “Naš pogled srcem”. Jedna od tih akcija uključuje donaciju sportske opreme manjim klubovima i udruženjima. Takođe, naša fondacija je uključena u akciju “Sto terena za jednu igru”, koja ima za cilj obnovu sportskih terena širom Srbije. Do sada smo obnovili više od 90 košarkaških igrališta, a jedno od njih nosi ime legende Dušana Dude Ivkovića, dok je drugo dobilo ime po velikom Vasiliju Vasi Miciću. S ponosom možemo da kažemo da otvoramo 97. obnovljeno košarkaško igralište u čast legendarnog Aleksandra Saše Đorđevića. Ali ova humanitarna akcija ne prestaje, nastavićemo otvaranje novih terena i igrališta širom zemlje. Takođe, nastavićemo da podržavamo lokalnu sportsku zajednicu i promovišemo zdrav način života, pružajući podršku poznatim sportskim junacima poput kapitena košarkaške reprezentacije Vladimira Lučića ili našim zlatnim 3×3 basketašima.

Na kraju, želimo da vam se zahvalimo što ste deo naše Mozzart porodice. Vaša podrška nam daje snagu i inspiraciju da nastavimo sa humanitarnim i sportskim aktivnostima. Među poznatim ličnostima koje se ističu svojim humanitarnim tiketima su Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan  Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić, Zorka Gojković, Milan Bigović, Rade Radivojević, Luka Cerovina, Aleksandar Ivković – Aco Šerif, Gagi Nikolić i Nataša Miljković.

Ponosni smo što pored humanitarnog rada, Mozzart podržava i naš sport. Mozzart je naslovni sponzor mnogih sportskih klubova i organizacija, uključujući KK Partizan, KK Borac, FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FSS, KSS, OSS i FK OFK Beograd. Partnerstvom sa sportskim organizacijama, Mozzart pokazuje svoju predanost razvoju sporta u regionu i podršku mladim talentima.

Ivica Šurjak, proslavljeni eks – jugoslovenski i splitski fudbaler, čija renomirana karijera oduševljava ljubitelje fudbala, postao je 843. učesnik u Humanitarnom tiketu u podne koji organizuje MOZZART. U svojoj impresivnoj igri tokom sastavljanja tiketa, Šurjak je zapanjujuće uspeo da ostvari dobitak u iznosu od neverovatnih 823.600,00 dinara. Ono što čini ovu priču još značajnijom je činjenica da je ovaj dobijeni iznos Ivica odlučio da usmeri u pravcu Udruženja roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Ovo udruženje već ima jedan rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od čak 726.200,00 dinara.

Podrška koju pruža MOZZART humanitarnim organizacijama ne prestaje samo u Srbiji. Naime, svakog dana, kompanija MOZZART donira i uplatu od čak 100 konvertibilnih maraka kolegama u Bosni i Hercegovini kao deo njihove posvećenosti humanitarnim ciljevima. Takođe, bilo bi značajno da napomenemo da eventualni dobitak koji će se ostvariti na ovom tiketu, kolege iz BiH će imati priliku da doniraju za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju ili pojedinca po svom izboru. Na taj način, MOZZART nastavlja tradiciju podrške onima kojima je pomoć najneophodnija, sa kolegama koji se nalaze na terenu i najbolje razumeju potrebe zajednice u kojoj deluju.

Važno je napomenuti da su kvote koje su korišćene prilikom sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne bile aktuelne u tom trenutku. U slučaju eventualne promene termina odigravanja mečeva, postignuti rezultat će biti konačan ukoliko se utakmice odigraju u roku od 50 sati od vremena koje je navedeno u ponudi za klađenje. Ukoliko se sportsko takmičenje ne održi u tom roku, kvota 1 će se primeniti za odgovarajući događaj.

Ukoliko se tiket odigra i gost ostvari dobitak, njegova plemenita pobeda će služiti kao još jedan podsetnik na to koliko je solidarnost i zajedništvo važno u održavanju humanitarnog duha. Hvala svima na razumevanju!

 

Pišu: Đurđe MEČANIN/ MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar