Sport

I trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu

379pregleda

Juče na moto kros stazi u Leštanima kraj Beograda, održana I trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu na kojem su takmičari naša dva kluba ostvarili odlične rezultate i nastavili da potvrdjuju kvalitet i tradiciju kao jedni od najboljih ekipa u Srbiji.

U najmlađoj klasi MX65 vozač MK “Tanasko Rajić” Aleksa Milosavljević, koji ove godine nastupa i u klasi MX85, ubedljivo je trijumfovao u obe vožnje ispred Danila Crnjaskog iz tima “BAP racing” iz Bačke Palanke i debitanta Andreja Popovića iz MK “Ere” iz Arilja. 

U klasi MX85 sa sigurnom vožnjom u obe trke I mesto je osvojio Vuk Drmanac iz MK “Tanasko Rajić”, drugi je bio Kuzman Relja iz MK “Ere”, a treće Veljko Krsmanović, takodje iz MK “Ere”, dok je ovoj klasi Aleksa Milosavljević osvojio peto mesto.

U najzanimljivijoj klasi dana MX2, vozač ekipe MK “Tanasko Rajić”, Nenad Petrović je odmah istakao kandidaturu za šampionsku titulu, jer je u obe vožnje na maestralan način pobedio svoje konkurente Janka Railića iz MK Ere i Strahinju Kalamkovića, iz ekipe MK Extreme iz Beograda.

U klasi MX1 povratnik u redove Termorad AMSK “ČAčak” Miloš Đorđević, osvojio je prvo mesto ispred Stefana Radanova iz MK “Tanasko Rajić” i Marka Kostića iz AMSK “Kostić” iz Pirota.

U klasi MX3, vozač Termorad AMSK “Čačak” Vlade Rajević osvojio je prvo mesto ispred Dejana Paunovića iz GTC Racinga iz Kraljeva i Dejana Matijevićaiz Termorad AMSK “Čačak”.

U klasi MXB, sigurnom vožnjom Česko Mark iz kluba MX024 osvojio je prvo mesto, drugo mesto je zauzeo Đorđe Čolović iz kluba Moto land, dok je treći bio Ivan Dmitrović iz Termorad AMSK “Čačak” .

U ekipnoj konkurenciji ekipa 1, MK Tanasko Rajić je zauzelo I mesto, drugo je MK “Ere” a MK “Extreme” III mesto. U ekipnoj konkurenciji ekipa 2, prva je ekipa BAP racing, druga MX024 vozači AMSK Čačak osvojili su III mesto.

Senku na dogadjaj bacila je teška povreda Ričarda Sagmajstera na startu druge vožnje klase MX1 i praktično ga izbacila iz borbe za šamionski trofej u ooj sezoni.

Šampionat se nastavlja trkom u Kruševcu 07.04.2019.godine.

Ostavite komentar