Sport

Igrači Borca Mozzart zapaženi u pobedama U18 reprezentacije!

Tri trijumfa u isto toliko okršaja...

551pregleda

Muška košarkaška reprezentacija Srbije, igrači starosti do 18 godina, uspešno je završila takmičenje u grupi C na Evropskom prvenstvu, koje se ove sedmice održava u Nišu.

Izabranici selektora Nenada Stefanovića ostvarili su sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja. Prvo je ubedljivo pala Češka (113:56), zatim Finska (96:72), a na kraju i Slovenija (75:64).

Navedeni rezultati imali su kao posledicu da je Srbija završila na prvom mestu u grupi C. Protivnik u osmini finala biće selekcija Danske, a ukoliko pređe i tu prepreku, Srbiji će se na puta ka medalji isprečiti bolji rival iz megdana Izrael – Hrvatska.

Ono što posebno treba da raduje sve navijače Borca Mozzart jeste da su trojica igrača crveno-belog kluba pokazala zavidan nivo košarkaškog znanja, pa su bili bitni faktori u sve tri pobede. Najbolji učinak do ovog momenta ostvario je Pavle Nikolić, koji je protiv Češke postigao 16, Finske 14, a Slovenije devet poena. Đorđe Ćurčić je na prvom duelu imao sedam poena, drugom 11, a trećem pet poena. Matija Milošević je Česima ubacio dva, Fincima osam, a protiv Slovenaca nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: FIBA

Ostavite komentar