Društvo

IN MEMORIAM

PREMINUO MIROSOLAV MIĆKO BRKOVIĆ

90pregleda
BIVŠI DUGOGODIŠNJI PREDSEDNIK UDRUŽENJA ČAČANA U BEOGRADU
Poštovani prijatelji, sa neizmernom tugom vas obaveštavamo da je u 81. godini života preminuo naš dragi Miroslav Mićko Brković, nekadašnji dugogodišnji predsednik Udruženja Čačana u Beogradu. Porodici Brković, supruzi Danki, kćerki Maji, sinu Marku, unucima, rodbini i prijateljima gospodina Brkovića izražavamo svoje najdublje saučešće u ime Uprave i članova Udruženja Čačana u Beogradu.
Gospodin Miroslav Brković rođen je 1940. godine. U Čačku je proveo svoje detinjstvo i prve mladalačke dane. Čačak i Čačani uvek su mu bili u srcu što je svakodnevno pokazivao velikom ljubalju i toplinom. Odrastao je u blizini čuvene čačanske košarkaške hale kraj Morave, družio se sa legendarnim Radmilom Mišovićem i Draganom Kićanovićem, bio redovni posetilac košarkaških utakmica i veliki navijač KK “Borac” iz Čačka.
Gospodin Brković završio je Građevinski faklutet. Duži niz godina obavljao je funkciju generalnog direktora Građevinskog preduzeća “Ratko Mitrović” iz Beograda, a potom i funkciju predsednika Upravnog odbora tog preduzeća. Bio je višedecenijski član, a jedan duži niz godina i predsednik Udruženja Čačana u Beogradu. Nije propuštao naša druženja, proslave, slavu Udruženja i druge kulturno-umetničke manifestacije. Uvek odmeren, sa urođenim prefinjenim manirima, spreman da sasluša, pomogne, toplo uteši ili posavetuje. Voleo je druženje i opuštanje uz muziku. Ostaje upamćeno da je u svojoj kolekciji imao audio snimke 84 pesme o Moravi. Njegovim gubitkom naše Udruženje gubi jednu od ključnih figura koja je svih ovih decenija radila na ponos i korist Čačku i Čačanima.
Sahrana gospodina Miroslava Mićka Brkovića održaće se u Čačku u petak 18. decembra 2020. godine u 13 časova.
S poštovanjem,
Udruženje Čačana u Beogradu

Ostavite komentar