Sport

JOVAN MILOŠEVIĆ: U Štutgartu, trenutno, igraju kvalitetan i, za gledanje, lep fudbal

Najveće zvezde Štutgarta su fudbaleri iz špica napada!

945pregleda

Želimo da skrenemo pažnju na mladog talentovanog fudbalera Jovana Miloševića. Rođen 31. jula 2005. godine, ovaj srpski napadač trenutno igra za švajcarski klub St. Gallen, na pozajmici iz nemačkog bundesligaškog kluba VfB Štutgart.

Milošević je svoj debi u prvom timu Vojvodine imao 10. jula 2022. godine, kada je zamenio Nebojšu Bastajića u pobedi domaćina od 1:0 protiv Napretka iz Kruševca.

Zvanično je potvrđeno 25. januara 2023. da će se ovaj mladi napadač pridružiti ekipi VfB Štutgart od početka sezone 2023/24, potpisavši ugovor do juna 2027. godine sa nemačkim klubom.

Pored toga, Milošević je 13. februara 2024. prešao na pozajmicu u St. Gallen u Švajcarskoj.

Osim uspeha u klubovima, ovaj talentovani fudbaler je bio najbolji strelac Evropskog prvenstva do 17 godina 2022. godine, postigavši pet golova na turniru na kom je Srbija stigla do polufinala.

Pratite Jovana Miloševića jer je definitivno igrač o kom ćemo tek čuti mnogo toga, a nama je ispunjena želja, i dobra namera, da se upišemo u grupu novinara koji su odradili mali intervju sa Jovanom.

“Moj prvi i jedini sport je fudbal. ‘Kivicu’ za ljubav prema fudbalu imaju Barselona i Mesi, ali i igra sa drugarima na ‘ulici’, kao nekada. Krenulo se iz kluba Mladost – Radost, preko Borca do Vojvodine. Iskreno, uvek gledam i pratim šta radi Vojvodina”, priča nam Milošević.

Da se okrenemo Nemačkoj i Štutgartu.

“Realno, u Nemačkoj je potpuno drugačije nego u Srbiji. Naravno da je u Štutgartu sve na višem nivou, imam sjajna iskustva iz Nemačke i srećan sam i zahvalan što sam stekao ta iskustva”.

Trenutno ste, do kraja sezone, na pozajmici u Švajcarskoj.

“Moguće da postoji saradnja između nemačkog i švajcarskog kluba. Ovde je prilično igrača iz Štutgarta bilo na pozajmici. Velika je razlika u kvalitetu fudbala između dva kluba i zemlje. Naročito ove godine, Štutgart je trećeplasirani tim, diše Bajernu za vratom (Bavarci imaju samo tri boda više od Švaba, prim. aut.), igraju kvalitetan i za gledanje lep fudbal. Svi znaju da postoji razlika u kvalitetu između Štutgarta i St. Galena, ali i ovde igramo atraktivan i dinamičan fudbal. Vlada i zavidno interesovanje publike”.

St. Galen ima još nekoliko igrača sa naših prostora.

“Da, da, ovde su Mihailo Stevanović, mladi reprezentativac Srbije i Jozo Stanić pa malo pričamo na našem jeziku. Inače, dosta sam savladao nemački jezik, normalno vodim konverzaciju. I u ovom kantonu, pošto je i granica blizu, govori se nemački”.

Vaš klub je visoko kotiran u ligi Švajcarske.

“Jeste, ali najveća imena su Jang Bojs, Bazel koji ima vrlo lošu sezonu. Lugano igra najlepši fudbal i po mom mišljenju najveći su favoriti za titulu. Baš sada smo igrali protiv Ciriha u kome igra Boranijašević”.

Po okončanju sezone vraćate se u Nemačku.

“Tako bi trebalo da se desi. Nadam se novim izazovima u Bundesligi, ali i evropskim takmičenjima. Sve ću uraditi, što je do mene, da se dokažem kako u klubu tako i da sam na oku našim selektorima. Na meni je da se trudim, da igram što je moguće bolje, pa će biti prema zaslugama”, smatra Milošević.

Štutgart igra dobro i više igrača je u prvom planu.

“Dva špica, Girasi i Undav, su najveće zvezde i imam veliku konkurenciju. To su možda ponajbolji igrači u Bundesligi”.

Očekuje nas veliko takmičenje koje se održava u Nemačkoj.

“Verovatno da ću moći da uživo ispratim neku utakmicu sa EP. Očekujem da Francuska i Nemačka budu favoriti, ali ne umanjujem šanse Španije i Engleske”.

Život u Švajcarskoj u odnosu na Nemačku i Srbiju.

“Nije baš jednostavno, postoji razlika u mentalitetu. Švajcarska ne daje puno mogućnosti za druge aktivnosti, ali ne žalim se. Uživam sa ljudima koje volim, a ako bude vremena nadam se da ću doći u Srbiju”, zaključuje Jovan Milošević.

Đ. Mečanin  

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar