Sport

Kadeti Borca poraženi u gradskom derbiju od Mladosti

Borac Mozzart – Mladost 64:81 (22:23; 11:24; 15:15; 16:19)

621pregleda

U odloženoj utakmici 4. kola Triglav kadetske lige Srbije snagu i veštinu su odmerili čačanski timovi, Borac i Mladost. Posle nešto dužeg vremenskog perioda publika u gradu na Moravi je imala priliku da gleda okršaj dve ekipe iz Čačka. Ipak, kako pobednik može biti samo jedan, ovog puta se lovorikama okitio tim koji je na ovom meču bio gost, a što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 64:81 (22:23; 11:24; 15:15; 16:19).

U skladu sa čačanskom tradicijom, obe ekipe su meč otvorile koševima sa distance. Mladost je prva imala inicijativu, tako da je posedovala i prednost, koja je potrajala tri minuta. Ubrzo je Borac dodao gas, pa je prebacio kapital na svoju stranu. Ipak, nastavljena je prava muška borba, u kojoj niko nije previše prednjačio. Stvari su se promenile krajem deonice, kada je Borac vezao nekoliko dobrih napada, pa je došao do kote 10 (22:12). Do isteka prvog kvartala Mladost je uspela da odgovori serijom 11:0, pa je čak preuzela vođstvo.

Dobru igru sa kraja prve Mladost je produžila u drugoj deonici. Nastavila je da poentira iz različitih pozicija, pa je polovinom druge četvrtine stigla do +16 (25:41). Dugo se čekao odgovor Borca, koji je očigledno zapao u poentersku krizu. Međutim, on nikako nije mogao da smesti loptu na dno mrežice u kontinuitetu, tako da je Mladost nastavila da vlada situacijom. Uskoro je došlo vreme da ekipe odu na veliki odmor, a Mladost je sa parketa izašla daleko zadovoljnija.

Kada su se ekipe vratile na teren, Borac je pokušao da se što pre rezultatski vrati u meč. Ipak, taj posao mu nikao nije išao od ruke. Štaviše, Mladost je polovinom trećeg dela namenjenog za igru došla do najvećih +19 (39:58). Istina, u nastavku su crveno-beli uspeli da zaustave rivala da se još više ne odlepi, ali ne i da uhvate priključak. Sve u svemu, Mladost je posle pola sata igre krupnim koracima išla ka pobedi.

Odsudni deo susreta Mladost je odigrala dovoljno dobro da ne dozvoli Borcu da napravi iznenađenje i uvede utakmicu u egal stanje. Držala je rivala sve vreme na znatnoj razdaljini, pa je na kraju susreta zasluženo došla do dva vredna boda.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Radović sa 21 poenom. Sledio ga je Klenkovski, koji je postigao 14, a Krunić je dao 12. Kod Mladosti posebno se istakao Zekavica sa 21 poenom, a pratio ga je Radulović sa 17.

Prvi naredni izazov Borac će imati već u ponedeljak 11. decembra, kada će gostovati beogradskom Partizanu (18:30), dok će Mladost u subotu 9. decembra biti domaćin Megi (13:00).

Borac Mozzart: Đorđević 2, Erić, Nikolić 1, Ajdačić, Filipović, Radović 21, Krunić 12, Medić 7, Klenkovski 14, Petrović 7, Mladenović, Savičić.

Mladost: Radulović 17, Bojović 3, Milinković, Todorović, Jekić 11, Šušić 1, Perendija, Marić, Maksić 8, V. Zekavica 10, Obrenić 10, B. Zekavica 21.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Dragana Stjepanović

Ostavite komentar