Sport

Kadetski derbi grada na Moravi pripao Borcu Mozzart!

Čačak 94 Quantox – Borac Mozzart 54:69 (12:18; 13:21; 16:16; 13:14)

475pregleda

U 13. kolu Triglav kadetske lige Srbije, na parketu Dvorane kraj Morave, koplja su ukrstili dva čačanska sastava, Čačak 94 Quantox i Borac Mozzart. Baš kao i prvi put, gledana je lepa i interesantna kadetska košarka, koju su upriličili mladi igrači iz grada na Moravi. Ali pošto se pobednikom može nazvati samo jedan tim, i ovog puta je to bio tabor Vladimira Zlatanovića, koji je slavio rezultatom 54:69 (12:18; 13:21; 16:16; 13:14).

Početak je protekao u znaku Borca, koji je serijom 9:0 imao start kakav je samo poželeti mogao. Nakon uvodne poenterske krize, Čačak 94 je trojkom Tatića prekinuo crni niz, pa je mogao da malo opuštenije zaigra duel. Ali je crveno-beli tim imao raspoloženog Stojića, koji je nastavio da cepa mrežicu rivala. Iako je do kraja deonice Borac uspeo da zadrži prednost, Čačak 94 nije dozvolio da ista ode na dve cifre, već je imao aktivan rezultat.

Drugi kvartal otvorio je Radović sa pet vezanih poena. Ubrzo je pogodio i Ivković, a tim koševima je Borac otišao na najvećih +10 (13:23). Čekala se reakcija Čačka 94. Ali pošto do nje nije došlo, Erić je iskoristio priliku, pa je sa tri vezane trojke dodatno povećao suficit svoje ekipe (16:32). Da stvar bude gora po Čačak 94, uspevao je da dođe do koševa gotovo pa isključivo sa linije namenjene za slobodna bacanja, a to nikako nije bilo dovoljno da se uhvati priključak za suprotnim timom. A Borac je to iskoristio, pa je do odlaska na veliki odmor zadržao opipljivu prednost (25:39).

Pošto su sudije dozvolile da započne treći deo utakmice, Čačak 94 je pokušao da što pre smanji deficit barem na jednu cifru. Ali osim trojke Obradovića ništa više nije uspeo da pogodi. S druge strane, Borac je preko Radovića došao do novih pet poena, tako da je nastavio da drži rivala na pristojnom odstojanju. Naravno, Čačak 94 nije odustao, već je kroz čitavu deonicu pokušavao da uhvati kakav-takav priključak. Ipak, Borac nije želeo da dopusti da bude ugrožen, već je nastavio da vodi značajnim brojem koševa.

Čačak 94 je bio primoran da odlučujući deo utakmice zaigra na sve ili ništa. Izbor drugog tipa nije imao, jer je bio u dvocifrenom zaostatku. I dobro je krenuo, jer je sa šest vezanih poena smanjio deficit na jednu cifru (47:56). Ali taman kada se učinilo da Čačak 94 može do egala, Borac je odgovorio na adekvatan način, pa je brzo vratio dvocifreni kapital. Međutim, Čačak 94 je ponovo umeo da odgovori, pa je novom serijom 6:0 još više prišao rivalu (54:60). Tada se sve zakomplikovalo, pa je do kraja susreta vođena silna borba, uprkos manjem broju pogodaka. Ipak, Borac je imao dovoljno prisebnosti, pa je bez obzira na manje opuštanje, uspeo da slavi i upiše još jedan trijumf.

Najbolji igrač u redovima Borca Mozzart bio je Erić sa 17 poena. Dvocifreni učinak imali su još Radović, koji je ubacio 15, kao i Bugarčić, koji je dodao 10 poena. Kod Čačka 94 Quantox posebno se istakao Tatić, koji je meč okončao sa 21 poenom. Sledio ga je Ćurčić sa 15, dok je Obradović pridodao 10 poena.

U narednoj, 14. rundi, Borac Mozzart će dočekati SPD Radnički, dok će Čačak 94 Quantox gostovati Partizanu. Ti mečevi su na programu sledeće subote.

Čačak 94 Quantox: Marić, Ignjović 2, N. Nikolić, P. Nikolić, Petrović, Obradović 10, Lišanin 6, Bogdanović, Tatić 21, Mirković, Ćurčić 15, Bralović.

Borac Mozzart: Ajdačić, Bugarčić 10, Dragićević 7, Erić 17, Ivković 8, Radović 15, Bjelić, Aleksić, Medić, Krunić 2, Stojić 8, Đekić 2.

Tekst i foto: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Ostavite komentar