Muzika

KARUSEL OD 22. JULA DO 08. AVGUSTA

544pregleda

Očekuje nas 14. izdanje Festivala ambijentalne i etno muzike Karusel. Realno ovo je 13. izdanje. Pre dve sezone, 2020. godine, Karusela nije bilo, ali smo prošle godine zbog kontinuiteta spojili 12 i 13. izdanje i sad imamo 14.

Program je drugačiji i po konceptu, ali i po imenima izvođača. Usudili smo se da eksperimentišemo i uđemo u nove izazove.

“Ove godine, kad govorimo o Festivalu Karusel  kažemo SVETIONIK 2022!
Mislili smo da je ovogodišnji slogan idealan iz više razloga. Živimo u vremenu mraka okruženi Covidom, ratnim razaranjima, inflacijom, nestašicama i ostalim globalnim pretnjama. U takvim vremenima, svet umetnosti, muzike je Svetionik svima nama da se ne nasučemo na oštre hridi, brodeči životom u sveopštem mraku. Međunarodni festival ambijentalne i etno muzike Karusel, od svog početka 2009. godine, zrači tolerancijom, različitošću kultura i tradicija, inovativnošću, dobrom uzajamnom energijom i prijateljstvom svih, izvođača, publike i organizatora.
Ove godine očekuje nas nova avantura uz nastupe Matije Dedića, Kanton 6,Maxa Kočetova, KraljaČačka, Ane Čurčin, Tria Sveti CD Ministra i Grupe Ljudi, Ried Piesa, Bullet for a vad man, Pavla Popova & Ive Milošević, Andy Pavlova”, kaže za naš portal Dušan Dule Darijević.

I dalje četiri koncerta uz nešto drugačiji raspored, umesto četiri ponedeljka što je bila dugogodišnja praksa, Karusel ove godine počinje u petak 22. jula koncertom Matije Dedića, velika sala Doma kulture. Potom slede koncerti 25. i 26. jula, ponedeljak i utorak, Atrijum Doma kulture i kraj 01. avgusta koncertom KLAVIRSKO NEBO, još jedan događaj u velikoj sali.

“Održaćemo i naše tradicionalne Muzičke radionice “Gitara na sto načina” od 27 – 29. jula i “Drum room” – radionicu udaraljki od 02 – 04. avgusta. Festival se zvanično zatvara 08. avgusta otvaranjem izložbe fotografija Aleksandra Alempijevića u Likovnom salonu Doma kulture. Predviđeno je dvanaest izvođača iz Srbije i regiona i nadam se da nećemo morati ništa da menjamo”, dodaje Darijević.


Petak 22. jul, solistički koncert Matije Dedića (Zagreb) velika sala Doma Kulture, početak u 20h, trajanje koncerta 75 minuta.

Ponedeljak 25. jul Atrijum Doma kulture početak u 19.30:

– RIED PIES (Beograd/Čačak)
– KANTON 6 (Skoplje)
-BULLET FOR A BAD MAN ( Beograd)
– ŠPAJZ (Kragujevac)

Utorak 26. jul Atrijum Doma kulture početak u 19.30:
– CD Ministar i Grupa Ljudi (Kragujevac)
-MAX KOČETOV KVARTET (Beograd)
– TRIO SVETI (SAD/SRBIJA)
– ANA ĆURČIN & The Changes(Beograd)
-KRALJ ČAČKA (Čačak/Beograd)

Ponedeljak 01. avgust, Velika sala Doma kulture u 20.00h:
KLAVIRSKO NEBO
– PAVLE POPOV &. IVA PAUNOVIĆ
(klavir i violina) Beograd
-MILICA TEGELTIJA &. LUKA IGNJATOVIĆ (klavir,saksofon saksofon) Beograd
Oba nastupa traju po 35.minuta.

 

Ostavite komentar