Sport

KK Čačak 94 šampion Prve muške regionalne lige – Zapad!

Čačani od sledeće sezone članovi Druge muške lige Srbije, poznate kao 1. B liga

652pregleda

Sve o čemu su maštali i priželjkivali u taboru Čačka 94 nedavno se obistinilo.

Sjajnim partijama u Prvoj muškoj regionalnoj ligi – Zapad Čačani su sa pravom izborili da se ovenčaju lovorikama, a samim tim i plasiraju u Drugu mušku ligu Srbije, poznatiju kao 1. B liga.

Od naredne sezone tim Zorana Stefanovića popeće se stepenik više, pa će Čačak od jeseni imati dva predstavnika u drugoj po snazi košarkaškoj ligi u Srbiji. Dakako, pored Čačka 94, koji će član postati od iduće takmičarske sezone, u rečenoj ligi već nastupa KK Železničar.

Takođe, vredno pomena je da je Čačak 94 do šampionskog zvanja došao na izuzetno impresivan način. Naime, vezao je čak 22 pobede u ovoj po mnogo čemu čudnoj i nesvakidašnoj sezoni, što u ligaškom delu, što u plej-ofu. S druge strane, niko od rivala nije uspeo da uzme skalp Čačanima. Impresivno, nema šta!

Uzgred budi pomenuto, te pozitivne rezultate Čačak 94 je ostvario uz neverovatno pozitivnu koš razliku. Prosečno je pobeđivao protivnike sa čak 23,5 poena razlike. Podatak vredan poštovanja, u to nema sumnje!

Pored svega rečenog, o snazi ekipe iz grada na Moravi govori i činjenica da je poslednji poraz doživeo pre više od godinu dana. Tačnije, 1.2.2020. Dakle, niko nije smogao snage da uzme meru sastavu koji godinama sa klupe predvodi Zoran Stefanović više od godinu dana.

Nadasve, red je pomenuti i to da je Čačak 94 sezonu završio u velikom stilu trijumfom nad KK Požarevac. Hteli su Čačani da pobedom okončaju istorijsku sezonu, a tu nameru su sproveli u delo, pa je Požarevac savladan na gostovanju rezultatom 77:89 (23:30; 19:19; 21:20; 14:20).

Već u prvih 10 minuta Čačani su igrali furiozno, sa jasnom željom da upišu i 22. trijumf u takmičenju. Ubacili su Požarevcu čak 30 poena, pa je bilo jasno da će meč biti prilično sličan svim koje je Čačak 94 igrao. Doduše, u drugoj i trećoj deonici Požarevac je odigrao nešto bolje, pa je uspeo da spreči goste da se još značajnije odlepe. Međutim, poslednji deo igre Čačak 94 je odigrao prilično dobro, pa je i poslednji meč u sezoni okončao trijumfom sa dvocifrenom razlikom.

Najbolji igrač Čačka 94 u pobedi u Požarevcu bio je Panić sa 21 poenom. Sledio ga je Radojičić sa 19, dok su Azanjac i Bjelak dodali po 14 koševa.

KK Čačak 94: Goronjić, Vuksanović 2, Maksić 3, Radisavljević 4, Malinić 3, Panić 21, Radojičić 19, Ćalović, Dragićević 6, Azanjac 14, Starčević 3, Bjelak 14.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Čačak 94

Ostavite komentar