Sport

Kreće Druga muška liga Srbije, KK Čačak 94 dočekuje KK Pirot

KK Čačak 94 - KK Pirot (subota, 16h, dvorana kraj Morave)

1.07Kpregleda

Došao je momenat da Čačak 94 po prvi put u svojoj istoriji zaigra u Drugoj muškoj ligi Srbije (grupa B).

Da podsetimo, Čačani su prošle sezone na veoma impresivan način okončali sezonu u Prvoj muškoj regionalnoj ligi. Sa skorom od 22 trijumfa, bez poraza, a sa prosekom pobeda od 23,5 poena tim iz grada na Moravi je suvereno vladao pomenutim takmičenjem.

Zbog toga je, potpuno zasluženo, prešao u viši rang, pa će od ove sezone Čačani igrati u drugom po snazi košarkaškom takmičenju u Srbiji.

Upravo zbog toga je u tabor Zorana Stefanovića ovog leta stiglo nekoliko proverenih, iskusnih i kvalitetnih igrača. Pored njih, za Čačak 94 će ove sezone nastupati i Đorđe V. Ćurčić, mladi i supertalentovani košarkaš, takođe član juniorskog i seniorskog tima Borca.

Elem, prvi izazov KK Čačak 94 će imati u subotu, kada će u dvorani kraj Morave ugostiti KK Pirot (16h).

Đorđe V. Ćurčić smatra da čačanski tim ima veliku šansu da ligu započne pobedom.

,,Moram da kažem da su očekivanja pred utakmicu sa Pirotom, ali i svaku narednu zaista velika. KK Čačak 94 je ovog leta sastavio veoma ozbiljan tim, tako da će biti jedan od glavnih konkurenata za vrh tabele”, zastao je Ćurčić, a onda produžio svoje izlaganje.

,,Ekipa koju posedujemo je prilično dobra, sa nekoliko iskusnih igrača koji iza sebe imaju odlične karijere. Pored njih, tu je i nas nekoliko mlađih košarkaša. Verujem da uz njihovu podršku, kao i savete stručnog štaba, svi zajedno možemo napredivati, kako bismo doneli klubu dobre rezultate”, dodao je Ćurčić.

Što se tiče ekipe iz Pirota…

,,Priznajem da ne poznajem puno ekipu Pirota. Međutim, ono što nam je svima u timu jasno jeste da nas očekuje težak meč. Voleo bih kada bi nas što više ljudi iz grada podržalo u narednom meču, jer je prvi u sezoni”, izjavio je Đorđe V. Ćurčić.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet

Foto: Duško Radišić Lejča

Ostavite komentar