DruštvoHumanitarni rad

Liceulice je stiglo u Čačak

Za dogovore i naručivanje, javite se na telefonski broj 060 / 70-56-857!

806pregleda

Novi, 83, junski broj magazina Liceulice, stigao je u Čačak. Sa njim, i sa još četiri prošlogodišnja broja (mart, april, septembar i oktobar), Liceulice se doselilo i u naš grad.

Zahvaljujući dobroj, malo je reći dobroj a tačnije boljoj, volji prodavnice dugmića „Dugme” (Sinđelićeva 13), knjižare „Reči” (Trg ustanka 2), galerije „Risim” (Gospodar Jovanova 11) i kafića „Moment” (Dr Dragiše Mišovića 43), Liceulice, tj. Lul, moći će da se kupi na tim punktovima, čime će se dati finansijska podrška za lečenje Nine Perišić, naše čačanske devojčice kojoj je potrebna kontinuirana terapija robotikom. Filosofija i politika Lul-a je sledeće: magazin košta 200 dinara, od svakog prodatog primerka 100 dinara se ulaže u nastavak života Lul-a (tj. u štampanje, papir, rad redakcije i sve ostalo što je neophodno za Lul), a drugih 100 stiže tamo gde treba (u ovom slučaju za Ninu Perišić; i stizaće za Ninu od svakog prodatog primerka u Čačku dok se ne prikupi onoliko novca koliko joj je potrebno za terapije).

Pored toga što su i filosofija i politika Magazina dobre i pošteno se sprovode, sam Magazin je odličan. Dobri tekstovi, zanimljivi autori, junaci tek, da i ne govorim, ulični prodavci koji su najjača pokretačka snaga Lul-a, saradnici i raznovrsne teme nešto su, za šta se dokazalo proteklih desetak godina u 83 broja, što menja svet nabolje. Dokažimo se i mi, Čačani, i obogatićemo se divnim pričama, saznanjima i ličnom plemenitošću time što ćemo negovati život Licaulice u Čačku, od sada pa ubuduće. Verujem da to zaslužujemo, i Lul i mi.

Za sve dodatne podatke, i za dogovore i naručivanje, javite se na telefonski broj 060 / 70-56-857.

Ivana Pajić

Ostavite komentar