Humanitarni radKultura

LIST za Ninu

262pregleda

Kako nas obaveštava Ivana Knežević, kordinator i organizator radionica LIST… Zbog vremenskih uslova koji ne odgovaraju izvođenju izložbe na otvorenom, HUMANITARNO – PRODAJNA IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA se ODLAŽE za subotu 4.9.2021. g. od 12 H… Hvala Vam na razumevanju!

Fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Ninu Perišić (2012).

Nina je rođena 19.05.2012. godine u Čačku iz uredne i kontrolisane trudnoće. U prvim mesecima života kod Nine je primećen niži mišićni tonus u nogicama, zbog čega je bila upućena na fizijatrijske vežbe. Ubrzo joj je uspostavljena dijagnoza, nistagmus (nevoljni, titrajući pokreti očiju). Upućena je od strane svog pedijatra na detaljna ispitivanja i dijagnostiku na Institut za majku i dete u Beogradu. Snimanje magnetnom rezonancom je utvrđeno da Nina ima hipoplaziju korpusa kalozuma (abnormalnost dela mozga koji spaja dve moždane hemisfere).

Na preporuku lekara, roditelji su radili genetsko ispitivanje. Uzorak su poslali u Barselonu. Rezultati su pokazali da Nina ima ”frameshift”, frejmšift (mutacija gena uzrokovana umetanjem ili brisanjem jednog ili više nukleotida iz DNK sekvence). Roditeljima je rečeno da će Nini biti potrebna stimulacija u svakom vidu (fizikalne terapije, logopedsko i defektološki tretmani) čitavog života.

Od tada, teče njihova borba. Veliki deo godine Nina je provodila sa majkom na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici Sokobanjska u Beogradu. Nekada i po 6 meseci. Nina sada ima 9 godina. Na kratkim relacijama hoda samostalno, ali nestabilno. Bez obzira na sve ona je jedna vesela, srećna, vedra i pametna devojčica koja voli da peva i da se igra. Nina ima stariju sestru koju obožava. Ide u prvi razred osnovne škole gde pohađa redovnu nastavu uz pratnju asistenta. Voli da ide u školu i da se druži sa drugarima.

Da bi Nina imala lepše detinjstvo, da bi se igrala sa drugarima u parku, da bi mogla trčati sa njima, potrebna joj je neurofizikalna terapija robotikom. Sredstva su joj potrebna za operativne zahvate, rehabilitaciju, fizikalne tretmane kao i za putne troškove i smeštaj kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Roditelji, na žalost nisu u mogućnosti da sami finansiraju Ninino lečenje, pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da pomognu, koliko je ko u mogućnosti.

Za Ninino lepše detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Nini!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1011 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1011 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856701-58

Uplatom na devizni račun: 160600000085726321

Kako nas obaveštava Ivana Knežević, kordinator i organizator radionica LIST… Zbog vremenskih uslova koji ne odgovaraju izvođenju izložbe na otvorenom, HUMANITARNO – PRODAJNA IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA se ODLAŽE za subotu 4.9.2021. g. od 12 H… Hvala Vam na razumevanju!

3 Comments

  1. Ovde Ivana Knežević, kordinator i organizator radionica LIST…Zbog vremenskih uslova koji ne odgovaraju izvođenju izložbe na otvorenom, HUMANITARNO-PRODAJNU IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA se ODLAŽE za 4.9.subota od 12H… Hvala Vam na razumevanju

  2. Ovde Ivana Knežević, kordinator i organizator radionica LIST…Zbog vremenskih uslova koji ne odgovaraju izvođenju izložbe na otvorenom, HUMANITARNO-PRODAJNU IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA se ODLAŽE za 4.9.subota od 12H… Hvala Vam na razumevanju

  3. Ovde Ivana Knežević, kordinator i organizator radionica LIST…Zbog vremenskih uslova koji ne odgovaraju izvođenju izložbe na otvorenom, HUMANITARNO-PRODAJNU IZLOŽBA DEČIJIH RADOVA se ODLAŽE za 4.9.subota od 12H… Hvala Vam na razumevanju

Ostavite komentar