Film

MEĐUNARODNI FILMSKI I MUZIČKI FESTIVAL KUSTENDORF

Od 13.-18.1.2020. GOD, OMAŽ DELU REDITELJA PURIŠE ĐORĐEVIĆA

694pregleda

Trinaesti međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” biće i ove godine održan od 13. do 18. januara 2020. godine u Drvengradu, na Mokroj Gori. U fokusu ovogodišnjeg festivala biće mladi filmski stvaraoci i velikani svetskog autorskog filma.

Tokom retrospektivnog programa koji je posvećen našem dragom zemljaku Čačaninu, velikanu filmske umetnosti gospodinu Mladomiru Puriši Đorđeviću, biće prikazani njegovi filmovi “San”, “Jutro”, “Podne” i “Kros kontri”.

U takmičarskom programu festivala učestvovaće 21 film domaćih i inostranih autora. Za festivalske nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiće se filmovi mladih režisera iz Kine, Rumunije, Belorusije, Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Švajcarske, Srbije, Izraela, Španije, Poljske, Irana, Hrvatske i Francuske.

U programu „Savremene tendencije“ biće prikazana sledeća ostvarenja: pobednik kanskog programa „Izvestan pogled“, film „Nevidljivi život“, reditelja Karima Ajnuza kao i dobitnik Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu, film „Sinonimi“, reditelja Nadava Lapida. Kineski reditelj Djao Jinan predstaviće film „Jezero divljih gusaka“, film „Živeti, pevati“ predstaviće reditelj Džoni Ma, a biće prikazani i filmovi „Sin“ u režiji Mehdija Barsaouija kao i film „Umrećeš u dvadesetoj“, Amžada Abu Alala. Reditelji ovih filmova biće i gosti festivala i održaće majstorske radionice. Biće predstavljena i tri nova filmska umetnika, Milena Grujić iz Srbije sa filmom „A.S.(25)“, Migel Anhel Moulet iz Perua sa filmom „Svi smo mi mornari“ kao i Ivan Marković i Vu Linfeng sa filmom „Od sutra počinjem da“ koji je snimljen u koprodukciji Srbije, Kine i Nemačke. Publici će biti predstavljen i film „Ivana Grozna“ rediteljke Ivane Mladenović.

Tokom trajanja festivala u magičnom Andrićgradu u Višegradu biće postavljen izbor radova iz Kuće legata pod nazivom „Moderna“.

S poštovanjem,
Udruženje Čačana u Beogradu

Ostavite komentar