DruštvoSport

Milan Đorđević: Zbog razornog zemljotresa fudbalski šampionat u Albaniji je prekinut

Napadač albanske Beslidije pre zemljotresa doživeo je i strujni udar!

220views

Juče, u ranim jutarnjim satima, snažan zemljotres pogodio je Albaniju. Epicentar je bio na 30 kilometara od Tirane, u blizini primorskog grada Drača.

Posledice elementarne nepogode su veliki broj povređenih stanovnika, postradalih sa smrtnim ishodom i velika materijalna šteta.

Kad su se telefonske linije normalizovale pozvali smo srpskog fudbalera Milana Đorđevića koji je za Mozzart Sport istakao.

“Nalazim se u gradu Lješ koji je udaljen 35 kilometara od epicentra zemljotresa.  Prvi potres osetio se u 2.40, a razorniji je bio u 3.55 sati. Bili smo smešteni u zgradi koja ima 800 tona, višespratnica, mi smo bili na trećem spratu. Bilo je stravično. U mom gradu nema žrtava, ali je veliki broj povređenih…Sad spavamo u kući prijatelja predsednika našeg kluba”, u dahu priča Đorđević.

Igrate za klub Beslidija koji je član Prve lige Albanije.

“Da, i naše prvenstvo je prekinuto, do kad, ostaje da se vidi. Međutim , mi i dalje treniramo, mada tlo podrhtava. Evo, samo što smo okončali trening bio je novi jak potres. Mediji javljaju da će se sve smiriti jer se očekuje sleganje tektonskih ploča”.

Ljudi u gradu prilično su uznemireni.

“Da, smešteni su na stadionu, pod šatorima, na otvorenom, ali je primetna panika i prisutan je stres. Danas je u Albaniji proglašen dan žalosti, a pomoć je pristigla iz Srbije, Grčke, Severne Makedonije…”.

Vi po treći put boravite u Albaniji. Nastupali ste za više klubova, ali je ovo i treći boravak u Beslidiji.

“Prvi put sam stigao 2011. godine iz BASK – a jer nisam želeo da igram treću ligu u Srbiji. Potom, 2014. godine i tad sam ostao dve sezone. I evo me opet u Albaniji. Dobro sam se snašao, govorim i pišem na albanskom jeziku, lepo sam primljen, a trudim se da pomognem i drugim fudbalerima iz Srbije koje dovodim ovde”.

Pored vas u klubu je još jedan Srbin i dvojica igrača iz Gvineje.

“Da, Dimitrije Čokić, ali u januaru očekujem još Srba u klubu”.

Ovih dana bili ste u žiži fudbalske javnosti u Albaniji nakon derbija koji ste igrali u Tirani.

“Igrali smo top utakmicu protiv Erzenija i izgubili sa 1:0. Gol smo primili u 90 minutu. Nakon utakmice ušao sam u svlačionicu da se istuširam. Voda se greje uz pomoć solarne energije, ali prilikom tuširanja uključuje se i struja. Zamenik kapitena je prvi ušao pod tuš i kazao mi je da ga je nešto pecnulo. Nakon njega ušao sam i ja pod tuš i doživeo sam strujni udar. Pao sam, svi su priskočili u pomoć, hitna je brzo stigla i smestila me u bolnicu. Primao sam infuziju, kiseonik, ostao sam par sati u bolnici i na sreću jedino su mi popucali kapilari na stopalu. Nije strašno jer već treniram sa ekipom. Mediji su pisali o strujnom udaru, ali sad je, normalno, u prvom planu zemljotres”, konstatovao je kapiten albanskog tima.

Milan Đorđević tokom karijere je igrao za Sartid, Sevojno, Mladenovac, BASK, Ofk Beograd i mnoge druge klubove u Srbiji.

IZVOR : MOZZART SPORT

Đurđe Mečanin

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com  

 

Ostavite komentar