Sport

Na Vidovdan kreće Košarkaški kamp ,,Malina“

Već se prijavilo preko 150 mladih košarkaša...

1.25Kpregleda

Kao što je poznato košarkaškoj javnosti u gradu na Moravi, uskoro će krenuti sa radom Košarkaški kamp ,,Malina“.

Proslavljeni košarkaš, a od pre dve sezone i trener crveno-belog tabora, sa brojnim prijateljima i saradnicima je odlučio da ovog leta organizuje košarkaški kamp za mlade igračima, kako iz Čačka, tako i iz čitave Srbije, pa i regiona.

Prema utvrđenom planu, kamp će početi na Vidovdan 28. juna, a trajaće do 5. jula.

O razlozima zbog kojih je pokrenut pomenuti košarkaški kamp Marko Marinović je rekao:

,,Sa prijateljima, saradnicima, ali i brojnim trenerima iz Čačka odlučio sam da pokrenem košarkaški kamp za mlade igrače. Na taj način želim da se odužim Borcu, Čačku, ali i svim navijačima za sve što su mi pružili“, izjavio je popularni Malina.

Što se tiče tehničkih stvari vezanih za kamp…

,,Uspeli smo da organizujemo da kamp ove godine bude besplatan za sve učesnike. Naravno, nadam se da će postati tradicionalan i da će u narednim godinama biti sve veći i posećeniji. Drago mi je što je sve oko turnira vezano za Čačak, a svi treneri su naši sugrađani. Svi će dobiti priliku da pokažu šta znaju. Stalno napominjem da je Čačak grad košarke, a to želimo da dokažemo na ovaj način“, zastao je Marinović, a onda dodao.

,,Pre svega, kamp će se realizovati na terenima Sportskog centra Mladost. Zatim, na terenima KK Borac, onda na popularnom Želovom, kao i na još nekim terenima u gradu. Do sada se prijavilo 153 učesnika, najviše iz Čačka, ali i Srbije i regiona. A ima još dovoljno vremena da se broj poveća. Verujem da će biti mnogo lepo i smatram da je baš ovakav kamp falio Čačku“, kazao je Marinović.

Prvi plan je bio da na kampu učestvuju samo deca iz Čačka, ali je priča ipak dobila širi kontekst.

,,U prvom trenutku, ideja je bila da na kampu učestvuju samo deca iz čačanskih klubova. Ali zbog velikog interesovanja pozvali smo još neke prijateljske klubove iz Srbije i regiona“, završio je Marko Marinović.

Više informacija oko kampa putem telefona: 064/2756750, kao i mejla: kampmalina@gmail.com

Tekst: Nikola Minović

Foto: Košarkaški kamp ,,Malina”

Ostavite komentar