Muzika

Nastup EthnoJazz Orchestra (EJO) u Beogradu

1.36Kpregleda
Grupa EJO/Ethno Jazz Orchestra imala je svoj koncert u četvrtak, 23.01.2020.god. u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Sastav u kome su nastupili čine Milica Dobrić-vokal, Nataša Pejčić-vokal, Stevan Milijanović-klavijature, Aleksandar Jovan Krstić-kaval i flauta, Armand Mesaroš-bas, Aleksa Milijanović-bubnjevi, Aleksandar Alempijević-perkusije.

EJO je premijerno odsvirao prvi put i svoju novu pesmu Zora, a predstavio se publici sa obradama pesama sa balkanskih prostora: “Ne lomi mi lojze”, “Aj kad zapevam ja”, “Rasti,rasti moj zeleni bore”, “Ni prela gora”, “Tri devojke”, “Vuprem oči”, “Zvira voda”, “Zasp`o Janko”, “Preleteše ptice lastavice”, “Vrbica”…, a deo repertoara su bile i autorske pesme: “Deset dana”, “Dolazim”, “Zora” i pesma “Ptica”,  koju su odsvirali i na bis. Publika se njihala u ritmu već u prvim taktovima, a nakon izvođenja poslednje pesme ispratila je bend burnim ovacijama u nadi da ih neće dugo čekati do sledećeg nastupa.
Da podsetimo, EJO je ušao u uži krug za najbolju World music numeru,  pesmom “Deset dana”, a za ovogodišnje MAC-ovo priznanje koje organizuje SKY music,a u konkurenciji se nalaze i najzvučnija imena tog žanra iz regiona. Podsećamo da su  učesnici  Beovizije ove godine sa pesmom “Trag” , za koju je muziku uradio Stevan Milijanović, a tekst Jelena Ćuslović. Pesma će se pojaviti 6.februara na radio stanicama i na društvenim mrežama.
Podržimo naše sugradjane i poželimo im uspeh u budućem periodu.
Tekst:N.Mečanin
foto: Duško Vukić

Ostavite komentar