Sport

Nebojša Vivod: Ponosni smo jer su naše dve ekipe  osvojile srebrnu i bronzanu medalju

Poznati ugostitelj, zaljubljenik u pikado, kaže da ovaj sport sve više dobija na popularnosti!

462views

Čačak nije grad koji se prepoznaje samo po pečenjarama, bankama, kladionicama, salonima automobila, košarci…Može se konstatovati da je u gradu na Moravi zaživeo i pikado. Nešto više o Čačku i pikadu saznajemo od dugogodišnjeg ugostitelja Nebojše Vivoda koji vodi popularni caffe “Kaktus bar”.

Jedan od poznate braće blizanaca Vivod, za prijatelje Slovenac, u svom kafiću, pored gradskog parka i bedema        ( bivši Protića konak), govori o ekspanziji pikada u Čačku.

U našem gradu uveliko se igra pikado. Ljudi su se organizovali po lokalima u koje izlaze, gde igraju pikado, i na turnirima učestvuje oko 25 ekipa. Igra se u singlu i parovima, ima ozbiljnih igrača, ali je puno rekreativaca. Liga ima i svoj naziv ‘Kafanska liga grada Čačka’, a sponzori timova su upravo ugostiteljski objekti”, ističe Vivod.

Poznati Nešo Slovenac dodaje da je u prvom planu druženje.

“Zaista se lepo družimo, ali volimo i da se takmičimo. Pošto je bila epidemija korone malo smo stali sa ligom koja se sada nastavila. Završni turnir je za 15 dana, ali važno je istaći da se bodovi sa svih turnira sabiraju, da se dobijaju odličja i simbolične nagrade. U zanatskom centru, pokraj čačanskog hrama Vaznesenja, održaće se završni turnir sa nekih 20 ekipa”.

Vaše dve ekipe, “Kaktus 1” i “Kaktus 2”, sinoć su se popele na pobedničko postolje.

“Caffe ‘Kaktus bar’ ima dve ekipe. U jednoj su Predrag Pegi Jovičić i Nebojša Vivod Slovenac odnosno Branko Stojanović i Vukosav Raković. Kaktus 1 je uzeo bronzu, Kaktus 2 srebro što je malo iznenađenje, ali mi volimo iznenađenja i kada vidimo da naši prijatelji napreduju”, zaključuje Vivod.

Na zvaničnom sajtu Pikado federacije Srbije – PFS pronašli smo 22 kluba od kojih su tri iz Čačka: “Familija 032”, “Pa kako”i “Rio de Ridjage 149”. Vidimo da je PK Familija 032 prva sa 21 bodom.

Kablarnet.rs

 

2 Comments

Ostavite komentar