Društvo

NEDELJNIK “ČAČANSKI GLAS” OSNOVAN NA DANAŠNJI DAN

16. JULA 1932. GODINE, PRE 88 GODINA https://www.caglas.rs/

435pregleda

Na današnji dan pre 88 godina, 16. jula 1932. godine u Čačku je osnovan regionalni nedeljnik „Čačanski glas“. Osnivač i prvi glavni i odgovorni urednik bio je diplomirani pravnik Đorđe Đoko Milovanović. U prošlosti je u okviru „Čačanskog glasa“ izniklo nekoliko medijskih kuća, koje su se kasnije osamostalile.

List sa ovako dugom tradicijom od skoro 90 godina postojanja ubraja se među najstarije listove na području bivše Jugoslavije. „Pokriva“, pre svega područje Moravičkog i dela Zlatiborskog okruga. U proteklom periodu štampano je oko 4.000 brojeva. List izlazi jednom sedmično, svakog petka, u tiražu od oko 5.000 primeraka. Štampa se u štampariji „Borba“.

“Čačanski glas” beleži aktuelne događaje iz političkog, društvenog, privrednog, kulturnog i sportskog života Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana, Ivanjice i Arilja. Zastupljene su teme o savremenim pojavama i zbivanjima, ali i ljudima i događajima iz prošlosti ovog kraja.

Osim čitalaca na području grada Čačka i susednih opština, list ima verne pretplatnike i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, ali i van granica zemlje. Izdanja „Čačanskog glasa“ posredstvom Intereneta mogu se čitati širom sveta.

Našem dragom “Čačanskom glasu” i svim njegovim zaposlenima u ume članova i Uprave Udruženja Čačana u Beogradu želimo da nas još dugo, dugo na svoj poseban i prepoznatljiv način izveštavaju o aktuelnim dešavanjima iz našeg rodnog kraja.

Jedna od zanimljivosti je da su Čačanski glas i Udruženje Čačana u Beogradu vršnjaci, pošto je Udruženje takođe osnovano 1932. godine u maju mesecu.

S poštovanjem,
Udruženje Čačana u Beogradu

Ostavite komentar