Pravoslavlje

Otvorena izložba fotografija pod nazivom “Okom kamere hilandarskog monaha”

265pregleda

Povodom proslave Svetog vladike Nikolaja Žičkog, Društvo Dobrotvorno – obrazovnog udruženja Svetog manastira Hilandara, Teofil 1198, je organizovalo bogat program u čast ovog sveca. Otvaranje izložbe fotografija pod nazivom “Okom kamere hilandarskog monaha” je bilo posebno emotivno i značajno za sve prisutne.

Svečanost je počela osvećenjem i lomljenjem slavskog kolača, a potom je Dečji hor Irmos izveo nekoliko prelepim kompozicija koje su naišle na veliki aplauz. U ime Udruženja Teofil 1198, prisutnima se obratila generalni sekretar Nela Mečanin, ističući važnost dobrotvornog rada udruženja i predstavljajući buduće projekte usmerene ka deci, mladima i porodicama.

Jedan od značajnih projekata udruženja je proizvodnja Monaškog hleba, čija se prodaja usmerava ka finansiranju njihovih humanitarnih aktivnosti. Hleb je već dostupan u nekoliko prodajnih objekata i marketima, a planira se širenje prodajne mreže na više lokacija.

Pored projekta Monaškog hleba, Udruženje Teofil 1198 započelo je i realizaciju Kamp u Sijarinskoj Banji, sa ciljem pružanja prosvetnih i kulturnih sadržaja deci i mladima. Takođe, udruženje radi na povezivanju srpskog i grčkog naroda, u skladu sa duhovnim pokroviteljstvom manastira Hilandara.

Izložba “Okom kamere hilandarskog monaha” će biti otvorena za posetioce svakog dana od 16 do 21h, a organizovane posete mogu se dogovoriti i za prepodnevne termine. Svi zainteresovani mogu se javiti radi dogovora putem zvanične internet stranice udruženja ili telefonski.

 

Ostavite komentar