Sport

PET NA PET – Aleksandar Bata Atanasijević: Nije fraza, Peruđa mi je kao druga kuća

Jedan od najboljih srpskih odbojkaša ističe da treba ići od meča do meča pa su svi u timu usmereni na Belgiju!

674pregleda

Na Evropskom šampionatu za odbojkaše, koje se održava u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Sloveniji, srpski reprezentativci večeras igraju sa jednim od domaćina (20.30). “Plavoj četi” ovo je veoma važan susret jer sa Belgijom vodi borbu za prvo mesto u grupi “B”. Trenutno, izabranici Slobodana Kovača imaju maksimalan učinak, uz jedan izgubljeni set.

Kako je za Mozzart Sport istakao jedan od najboljih srpskih odbojkaša Bata Atanasijević naša reprezentacija je dobro otvorila prvenstvo, ali se i dalje ide samo korak po korak. Od meča, do meča. Aleksandar dodaje da je sve još veoma daleko, da se mora igrati fokusirano i borbeno. Srpski reprezentativci, na početku takmičenja, nisu bili u najužem krugu za osvajanje medalja, što je dobro jer ne stvara pritisak, ali će Bata sa saigračima i stručnim štabom pružiti maksimum u Antverpenu u kome se ostaje do polufinala.

Juče je za naše odbojkaše na šampionatu bio slobodan dan, ali su imali određene obaveze, a nakon “skeniranja” Belgijanaca Atanasijević  je našao malo vremena da nam odgovori na pet pitanja.

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport osim odbojke i koji?

“Kao dečak paralelno sam trenirao košarku, rukomet i odbojku. Bilo mi je najlepše na odbojkaškom terenu. Jednostavno sam uživao pa je to odnelo prevagu da se u potpunosti posvetim odbojci”.

2.Ipak, da li postoji poseban “krivac” za odbojkaško opredeljenje?

“Više faktora se poklopilo. Tata je igrao odbojku, u školi je postojao odbojkaški klub što je tehnički olakšavalo da budem redovan na treninzima, a pratio sam utakmice naše reprezentacije, posmatrao sve igrače i skidao sve poteze. Olimpijske igre u Sidneju, i naša zlatna medalja, ostale su mi u posebnom sećanju”. 

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Dugo sam igrao u Partizanu sa kojim sam osvojio šampionsku titulu pa mogu reći da navijam za Partizan. U Peruđi sam sedam godina, zajedno smo rasli,  i sad nas svrstavaju u red najboljih svetskih klubova. U Italiji, nije fraza, zaista se osećam kao kod kuće”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Pre svega utakmica kad smo postali kadetski prvaci sveta u sezoni 2009/10. Taj događaj je uticao da se profesionalno posvetim odbojci i da je u listi prioriteta postavim ispred fakulteta. Sećam se i utakmice protiv Nemačke na kontinentalnom šampionatu 2017. godine koje je održano u Poljskoj. Naravno, osvojiti ‘Skudeto’ je nešto posebno”.

5.Životni i sportski moto?

“Nijedan nivo uspeha nije konačan, on predstavlja  samo korak napred, kao što nijedan naizgled neuspeh nije konačan, on predstavlja samo korak do budućeg uspeha”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu iz Lige šampiona.  Za nas u Srbiji najinteresantniji duel večeri je meč u Minhenu, BAJERN – CRVENA ZVEZDA. U Superligi Beograđani ređaju trijumfe, poslednji je bio kroz iglene uši. Ranjivost Bavaraca u Bundesligi pokazali su RB Lajpcig (1:1) odnosno Herta (2:2). Uz pomenute remije Bajern ima i tri pobede, nad Majncom od 6:1. U međusobnim okršajima Bajern je dobio Zvezdu sa 3:2, čuvene 1991. godine  u Beogradu je bilo 2:2, u Minhenu 1:2.

“Možda probati sa golovima, četiri plus”.

 IZVOR:MOZZART SPORT

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar