Pet na pet

PET NA PET – ANJA PAVIĆEVIĆ: Sportski uzor mi je Nikola Vučević, čovek koji je svojim radom dospeo u NBA, a iz sveta glume Žarko Laušević i Mirjana Joković

Mlada glumica u srcu nosi Mornar iz Bara i beogradski Partizan!

689pregleda

Film “Ime naroda”,  reditelja Darka Bajića, nakon premijere na filmskom platnu, nedavno je prikazan na RTS – u. Uz legendarnog Ljubomira Bandovića, koji tumači ulogu Svetozara Miletića, svoj veliki talenat dokazala je Anja Pavićević koja igra Milicu Miletić, ćerku Svetozara Miletića. Anja smatra da je za vreme snimanja, od profesora Darka Bajića, naučila da je gluma posao, a ne život. Da glumu treba voleti, igrati se i da tek tada dolazi magija glumačkog poziva. Međutim, naša glumica mogla je otići sasvim drugim stazama jer se uspešno bavila baletom, gimnastikom i plivanjem. Pošto je rođena u Baru, i obzirom da je ćerka predsednika Mornara Đorđija Pavićevića, mogla je da uplovi u košarkaške vode. To se nije desilo, ali Anja navija za Mornar i Partizan. Imala je uzore u Nikoli Vučeviću i Žarku Lauševiću.

Pogledajte zanimljive odgovore na naša pitanja:

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali  neki sport i koji?

“Od svoje treće godine bavila sam se klasičnim baletom mada neki smatraju da je to umetnost. I to je tačno, jeste umetnost, ali isto tako i sport, potreban je veliki fizičko – mentalni napor. Pored baleta išla sam na gimnastiku, plivanje i odbojku. Iskreno, sportovi sa loptom su mi slabija strana. I dalje se bavim baletom, ne klasičnim, ali modernim i džez baletom. I već nekoliko godina idem u teretanu četiri puta nedeljno”.

2.Ko vam je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima, a koga ste voleli iz sveta umetnosti?

“Sportski uzor mi je Nikola Vučević, čovek iz mog rodnog kraja koji je svojim radom i podrškom svoje divne porodice dospeo u NBA! A iz sveta glume moji uzori su Žarko Laušević i Mirjana Joković”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu i koje uloge pamtite?

“Postoje dva kluba koja nosim u srcu: KK Mornar iz Bara i beogradski Partizan. Dve prve i drage uloge, Danica, iz predstave ‘Balkanska carica’ i Milica Miletić iz filma ‘Ime naroda’ u režiji Darka Bajića”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života i događaj iz kulture, neka premijera, film ili serija?

“Sportski događaj koji ću pamtiti celog života je kadetsko evropsko prvenstvo u Litvaniji. Nakon bitne pobede crnogorske reprezentacije upoznala sam Šarunasa Jasikevičiusa! A kulturni događaj koji će mi zauvek biti u srcu je prošlogodišnje otvaranje FEST – a uz govor Uliksa Fehmijua i dodele nagrade ‘Beogradski pobednik’ Miri Banjac i premijera filma ‘Otac’ Srdana Golubovića”.

5 Životni, sportski moto odnosno deviza?

“Nemam ni životni ni sportski moto, ali nešto čime se vodim je da se rad, trud, disciplina i samodisciplina uvek isplate”!

IZVOR: MOZZART SPORT

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Ostavite komentar