Pet na pet

PET NA PET – DUŠICA VESIĆ: Uzor mi je bila Bojana Šumonja i jedini autogram koji sam ikada uzela upravo je bio od Bojane

Naša gošća, pored Milene Pavlović, igra u seriji “Mina prelazi nivoe” koja će biti prikazana u Minhenu!

583pregleda

Uz posao kojim se bavi voli da, u život, u slobodno vreme, unese nešto interesantno i često menja hobije. Tako je pošla i na glumu, u okviru dva amaterska pozorišta. Najviše je krenula iz radoznalosti, a delom da prevaziđe neprijatnost od javnog nastupa. U suštini joj je bilo jako zabavno u pozorištu.

Dušica Vesić kaže da je naše glumište toliko bogato i svaka generacija rađa talentovane likove. Film i pozorište su magični prostori kada ih pratite kao publika. Dobiti šansu da budete deo nastajanja pozorišne predstave ili televizijske serije zaista je jedinstveno iskustvo, smatra Dušica. Serija, u kojoj igra, “Mina prelazi nivoe” namenjena je deci mlađeg školskog uzrasta. U svakoj epizodi za Minu će tu biti Strahinja, vitez iz igrice, koji joj predočava da je svakom problemu moguće pristupiti na više načina i da je uvek važno razmisliti o opcijama koje su pred njom.

Inače, serija će biti prikazana ovog leta, u okviru takmičarskog programa međunarodnog televizijskog festivala dečijih programa, u Minhenu.

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportom i kojim?

“Kao mala, jako sam volela da imam sportske aktivnosti i mislim da sam isprobala sve što je bilo dostupno u Čačku. Najduže sam trenirala karate, u Borcu. Bila sam vicešampionka Jugoslavije u mlađim kategorijama. U to vreme, uzor mi je bila Bojana Šumonja, a jedini autogram koji sam ikada uzela je bio od Bojane. Tada sam i mnogo vernije nego danas, pratla  sportske događaje. Sada rekreativno idem na plivanje i sezonski na skijanje”.

 2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u ranijim danima i godinama?

“Ranije sam mnogo vernije nego danas, pratla sportske događaje. Naravno, gledala sam sve utakmice naše reprezentacije i letnju odnosno zimsku olimpijadu. Volela sam naše starije sportiste, a sada Novaka Đokovića. Od umetnika meni su i dalje najjači utisci o glumcima iz stare garde Oliveri Marković, Danilu Bati Stojkoviću, Miri Banjac”.

3. Kakva iskustva nosite sa snimanja serije “Mina prelazi nivoe”?

“Uvek sam imala tremu pred nastup u predstavama, najčesće vezanu za ono ‘da ne zaboravim tekst’. I vrlo je istinita tvrdnja da tremu tera to zadovoljstvo igranja sa drugima i pred publikom, ulaženje u lik koji glumite. Kada sam dobila ponudu da odigram manju ulogu u dečijoj seriji ‘Mina prelazi nivoe’ odmah sam je prihvatila, a kasnije sa tremom razmišljala da li ću to umeti. Međutim, izazov novog, bio je srećom jači”.

 4. Šta nam još možete reći o seriji u kojoj igra i naša poznata glumica Milena Pavlović Čučilović?

“U seriji se prikazuju situacije u kojima se devojčica Mina nađe kada pođe u novu školu, kada pokušava da se uklopi u određenu grupu vršnjaka, pomogne prijateljima, uspostavi odnos razumevanja sa starijim bratom i slično. Serija na zabavan i adekvatan način nudi finu psihološku analizu situacije i prikazuje način kako da mališani razvijaju sposobnost razmišljanja o sebi i da razgovorom u porodici dođu do odgovarajućih rešenja za probleme koji ih dovode u stanje stresa. Srećna sam što sam bila deo jedne tako angažovane serije. Sam proces snimanja meni je nadasve bio jedno prezabavno iskustvo, prilika da radim nešto što mi nije svakodnevni posao i upoznam jedan novi svet kreativnosti, sa malkice haosa”. 

5 Životni ili sportski moto?

Moja formula za život je jednostavna: Svakog jutra ustanem i svake večeri legnem i vreme između toga gledam da provedem što kvalitetnije, kazao je glumac Keri Grant, sa čime se apsolutno slažem”.

 

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar