KulturaSport

PET NA PET – Mateja Popović: Trenirao sam košarku i dugo igrao basket

Svojevremeno, srpskom glumcu sportski uzor bio je Kobi Brajant!

408views

Rođen je u Požarevcu 13. jula. 1987 godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek gluma, u klasi profesora Dragana Petrovića – Peleta. Učestvovao je u 24 pozorišna (“Sve o mojoj majci”, “Mesec u plamenu”, “Hotel Evropa”…) i 11 televizijskih projekata (“Žigosani u reketu”, “Jutro će promeniti sve”, “Preživeti Beograd”…).

MOZZARTOV 1245. plemeniti kladilac u Humanitarnom tiketu u podne upravo je glumac Mateja Popović.

Mateja se bavio sportom, svira klavir i gitaru, govori tečno engleski jezik. Piše i režira, a današnji dobrotvorni tiket sastavio je sa namerom, da uz asistenciju kompanije MOZZART,  pomogne dečaku Miliji Milanoviću. Kako pogledajte plemeniti listić tačno u podne.

Naš gost poznat je kao jedan od osnivača “Čiča Mičinog pozorišta”.  Humanitarna predstava –“Legenda o hrabrosti” na repertoaru je 17. novembra u 12.00 sati u “Teatru na brdu”. Sav prihod od predstave biće uplaćen na račun drugara Milije Milanovića koji se treći put bori protiv metastaze sarkoma na plućima.

Ukoliko ne možete da dođete na predstavu broj računa za uplate je: 170 – 0010240964000 –76, Unicredit banka.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?

 “Trenirao sam košarku u klubu od sedmog razreda do trećeg srednje. Naravno, dugo sam igrao basket sa prijateljima. Trenutno, kondiciju održavam na predstavama, a treniram na otvorenim terenima”.

2.Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?

“Sportski uzor mi je bio Kobi Brajant. Za posvećenost glumi niko konkretno iz oblasti umetnosti, ali da izdvojim Arnolda Švarcenegera. Profesorka srpskog jezika iz srednje škole odigrala je određenu ulogu za moj glumački poziv”. 

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“ Nijedan, ne navijam osim za naše reprezentacije”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Svetsko prvenstvo u Indijanopolisu. Prvo smo gubili od Amerikanaca, ali je usledio period u kome smo blistali. U finalu dobili smo Argentinu uz značajan doprinos Bodiroge i Stojakovića. U sećenje su se urezala naša slobodna bacanja sa oba meča”.

5.Životni i sportski moto?

 “Ne odustaj”. 

IZVOR: MOZZART SPORT

 Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

Ostavite komentar