FilmMozzartMOZZART SPORTSport

PET NA PET – Nada Šargin: Trudi se i budi najbolja verzija sebe

Srpska glumica zbog poznate rumunske gimnastičarke Komaneči uvek je želela da se zove Nađa! 

471pregleda

Rođena je u Zrenjaninu, a glumu završila u Novom Sadu u klasi profesorke Vide Ognjenović. Diplomirala je sa kolegama  Igorom Đorđevićem, Slobodanom Stefanovićem i Ivanom Bosiljčićem. Prvakinja je drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Za prvu veliku filmsku ulogu dobila je nagradu “Carica Teodora”, a kasnije se nižu Sterijina nagrada, “Zoran Radmilović”, “Miloš Žutić”…Rado smo je gledali i gledamo u filmovima i serijama “Vratiće se rode”, “Jagodići”, “Sumnjiva lica”, “Nemanjići”, “Dug moru”, “Grudi” “Otac”…

Sigurni smo da će naša današnja gošća svima toplo preporučiti da pogledaju film “Otac”.  Priču o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromaštva. To je priča o gubitniku, otpadniku i poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Takođe, Nada Šargin je svojevremeno kazala da se  ljubav, zagrljaj, nežnost, energija, ne mogu porediti ni sa čim materijalnim, ni sa kakvom karijerom, slavom, spoljnim faktorima. Otkako sam postala majka, u sebi sam pronašla novu snagu, inspiraciju, volju…

Bez obzira na mnogobrojne obaveze Nada je odgovorila na naših pet pitanja, a učestvovaće i u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne.

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa nekim sportskim aktivnostima i kojim?

“Da, bavila sam se mačevanjem, oružje floret kojim se pogodak ostvaruje isključivo ubodom, samo vrhom. Kratko sam se bavila plivanjem”.

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Jako sam volela rumunsku gimnastičarku Nađu Komaneči i zbog nje sam želela da se zovem Nađa. Fenomenalnu klizačicu Katarinu Vit, maestralnog atletičara Karl Luisa i tenisera Stefana Edberga. Imala sam čak adidas patike sa njegovim potpisom koje sam zbog toga obožavala”.

  1. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Pa ako moram da navijam, navijam za Partizan pošto je naš mačevalački klub “Omladinac”  u Zrenjaninu bio smešten u prelepoj zgradi Partizana – Domu borilačkih veština. U potkrovlju, a zgrada je imala divan veliki ulaz sa stepenicama, stubovima i ogromne kipove. Genijalna je i na njoj je pisalo Partizan”

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Kad je Karl Luis oborio sopstveni rekord na 100 metara na olimpiskim igrama u Seulu”.

5.Životni i sportski moto?

“Trudi se i budi najbolja verzija sebe”.

 IZVOR: MOZZART SPORT

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar